EHF Europska liga: NEXE poražen u Švedskoj, Luka Moslavac najefikasniji kod Našičana

U četvrtom kolu skupne 2 drugog kruga EHF Europske lige našički NEXE poražen je na gostovanju u Švedskoj od domaćeg Sävehofa 34:28.

Gosti iz Našica odlično su ušli u susret te su kontrolirali rezultat prvih dvadesetak minuta. U posljednjih nekoliko minuta prvog dijela utakmice domaći rukometaši preokreću rezultat, pa se na odmor odlazi s prednošću Sävehofa 17:15.

U nastavku igre švedski se rukometaši postepeno rezultatski odvajaju i dolaze do pobjede 34:28.

Najefikasniji u našičkim redovima bili su Luka Moslavac s pet te Manuel Štrlek i Fahrudin Melić s po četiri zgoditka, dok je Dominik Kuzmanović sakupio sedam obrana.

Ovim porazom Našičani su sa sedam bodova zauzeli treće mjesto u skupini 2. U razigravanju za ulazak u četvrtfinale NEXE će igrati s njemačkom momčadi Rhein-Neckar Löwen. Prva utakmica se igra 26. ožujka u Našicama.

– Razočaran sam, očekivao sam bolju igru u drugom dijelu. Poremetila nas je ozljeda Ante Gadže koji nam je značajan u organizaciji igre. Izgubili smo previše duela jedna na jedan u obrani. Mi smo u odnosu na naše domaćine izgledali kao spori stari vlak. Bili smo daleko od nivoa na kojem želimo biti. Njemački Löwen nije suparnik koje se ne može pobijediti, ali nam neće biti lako. Sada imamo pauzu u kojoj ćemo se probati posložiti. Neki igrači će se oporaviti pa ćemo vidjeti što će biti do kraja- nakon utakmice je rekao trener NEXE-a Veselin Vujović.

SAVEHOF – NEXE 34:28
NEXE: Dominik Kuzmanović (7), Marko Račić 2, Aleksandar Bakić 1, Predrag Vejin 2, Gal Marguč 1, Ivan Sršen 1, Mihailo Radovanović (4), Borna Manci Mičević, Andraž Velkavrh 2, Marko Bezjak 1, Manuel Štrlek 4, Luka Moslavac 5, Mario Tomić 1, Adir Cohen 1, Fahrudin Melić 4 i Gianfranco Pribetić 3, trener: Veselin Vujović.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content