Košarkašice Virovitice Z-11 sa šest pobjeda u šest utakmica jure prema rekordnom šestom nastupu na završnici Prvenstava Hrvatske

Virovitica će uskoro (subotu, 23. ožujka) biti domaćin završnice Prvenstva Regije za djevojčice do 11 godina starosti, gdje će u polufinalu odmjeriti snage s djevojčicama Radnika iz Križevaca. Pobjeda bi im donijela završnicu Prvenstva Hrvatske, odnosno plasman među deset najboljih ekipa u Hrvatskoj, a još jedna pobjeda donijela bi im i naslov prvakinja Regije Sjever, koja okuplja najbolje klubove iz pet županija sjeverno-zapadne Hrvatske. Kako bi to postigle košarkašice ŽKK Virovitice, na posljednjem turniru odigranom u Ivanovcu pored Čakovca, snage su odmjerile s ekipama Eco Net iz Varaždina i DHPG-a iz Gole.

Utakmica protiv ekipe iz Varaždina protekla je u jednom smjeru, gdje su od početka Virovitičanke nametnule tempo koji protivnice nisu mogle pratiti. Prva četvrtina završila je 8:3, da bi do poluvremena ta razlika skočila na 16:5. Sličnim ritmom proteklo je i drugo poluvrijeme do konačnih 36:6 za raspoložene Virovitičanke. Sve igračice dobile su priliku da pokažu svoje znanje, a utakmica je poslužila kao odlična prilika za usavršavanje obrambenih zadataka i ostalih mogućnosti uz nastup svih igračica.

ŽKK Virovitica – ŽKK Eco Net 36:6
ŽKK Virovitica: Eva Milković, Lea Bedeković 2, Gabriela Đuračić 2, Dora Bardić, Ana Ivanović 4, Marta Kovačević, Mia Domišljanović 10, Mia Jurić 2, Lukrecija Oklopčić 8, Dora Makar 4 i Sara Švarbić 4.

Nakon utakmice odigrane su i igre koje, kao i sva natjecanja, organiziraju vrijedni djelatnici Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije. Uz izvođenje slobodnih bacanja, igra se još i košarkaški slalom i brzina vođenja lopte. U igrama su nastupile i Virovitičanke, a najviše uspjeha ostvarile su Mia Domišljanović i Mia Jurić koje su pobijedile u slalomu i brzini vođenja lopte.

Odmah po završetku igara uslijedila je i druga utakmica protiv ekipe DHPG-a iz Gole. Utakmica nije imala rezultatski značaj jer su pobjedom ranije Virovitičanke suvereno osigurale prvo mjesto u skupini i ulazak u polufinale Prvenstva Regije. Od samog starta se vidjelo da će utakmica biti preslika prošle. Nakon što je prva četvrtina završila 12:0, priliku su dobile sve igračice u različitim sustavima igre. Semafor je na kraju pokazao 36:15 i uz pozdrav svojim vjernim navijačima upisana je šesta pobjeda u isto toliko utakmica.

ŽKK Virovitica – ŽKK DHPG 36:15
ŽKK Virovitica: Eva Milković, Lea Bedeković, Gabriela Đuračić, Dora Bardić, Ana Ivanović 4, Marta Kovačević, Mia Domišljanović 18, Mia Jurić 4, Lukrecija Oklopčić 4, Dora Makar 4 i Sara Švarbić 2.

Na kraju treba naglasiti da je ŽKK Virovitica, ekipa do 11 godina starosti, jedina ekipa u Hrvatskoj koja je nastupila na svim završnicama Prvenstava Hrvatske. Prvo prvenstvo Hrvatske u ovoj kategoriji održano je 2017. godine i od tada su Virovitičanke nastupile na svih dosadašnjih pet prvenstava (dva nisu odigrana zbog COVID-a).

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content