Marulići u Francuskoj na prvoj Erasmus+ mobilnosti

Deset učenika Srednje škole Marka Marulića Slatina od 10. do 17. ožujka 2024. sudjelovalo je na Erasmus+ mobilnosti u gradu Tournan-en-Brie nadomak Pariza gdje su, među ostalim, razmjenjivali iskustva sa svojim vršnjacima o mogućnostima koje se učenicima nude kroz izvannastavne aktivnosti.

Najvažnije od svega, kući su se vratili inspirirani svime što su vidjeli i čuli te su dobili brojne ideje o tome kako osnažiti svoje vršnjake da budu pokretači događanja u školi te o tome kako ih potaknuti na veću uključenost u rad škole, posebno u području osvještavanja učenika o važnosti održivog razvoja. Kroz rad i druženje s učenicima iz škole Clement Ader, koja je ujedno i internat, učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina snimili su i epizodu podcasta kojom su uspoređivali sličnosti i razlike između dvaju obrazovnih sustava, ali i načina na koji srednjoškolci u Hrvatskoj i Francuskoj provode svoje slobodno vrijeme.

Cjelokupno iskustvo bilo je nadopunjeno izletima u Pariz koji je na njih ostavio snažan dojam. Pratnja učenicima na mobilnosti bili su profesori Sanja i Darko Špoljarić koji su također stekli vrijedna iskustva i ostvarili kontakte s kolegama iz Francuske jer već planiraju nove aktivnosti.

Erasmus+ još jednom je pokazao svoju pravu vrijednost pružanjem prilika učenicima za učenje, druženje, dijeljenje iskustava i postizanje osjećaja europske pripadnosti.

(icv.hr, adf; SŠ Marka Marulića Slatina, sš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content