Najmlađe košarkašice ŽKK Virovitice do devet godina starosti u konkurenciji s dječacima osvojile pehar za drugo mjesto

Prvenstva za dječake i djevojčice u košarci do devet godina starosti igraju se zajedno, iako se mora priznati da to baš i nije ravnopravno jer su dječaci ipak nešto čvršći i eksplozivniji. Unatoč svemu, košarkašice ŽKK Virovitice u odlučujućoj utakmici uspjele su pobijediti drugu ekipu Radnika iz Križevaca i na turniru Regije Sjever – zapadni dio, osvojiti drugo mjesto.

Izniman je to uspjeh najmlađih košarkašica iz Virovitice što im je osiguralo polufinale Regije Sjever koja okuplja najbolje muške i ženske klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske. Za većinu djevojčica bile su to prve utakmice u životu, no pokazale su da ukoliko ovako nastave trenirati, mogu slijediti put svojih starijih kolegica koje posljednjih godina dominiraju na regionalnom nivou u mlađim dobnim kategorijama.

Navedeni uspjeh upotpunila je i košarkašica ŽKK Virovitice Dora Viljevac koja je pobijedila dječake u brzom vođenju lopte. Djevojke su se na kraju zahvalile svojim vjernim navijačima koji su u velikom broju doputovali u Križevce i svojim bodrenjem pomogli ekipi u ostvarivanju ovog velikog uspjeha.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radnik II 15:10
ŽKK Virovitica: Ida Domišljanović 5, Marta Pakšec, Lucija Galjar, Lana Slanac 2, Ana Volenik, Lucija Krznarić, Anali Grgur, Elena Đuračić, Laura Poslek 2, Tihana Ravlić i Dora Viljevac 6.

(www.icv.hr, foto: D. Domišljanović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content