OPĆINA PITOMAČA Završeni radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste u naselju Sedlarica

Završeni radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste u naselju Sedlarica. Radove rekonstrukcije nerazvrstane ceste u naselju Sedlarica tvrtke CESTE d.d. iz Bjelovara i Bagergrad d.o.o. iz Pitomače završile su u skladu s ugovorenim rokovima. Tehnički pregled izvedene rekonstrukcije održati će se 28. ožujka 2024. godine. Sam zahvat rekonstrukcije odnosio se na modernizaciju i proširenje nerazvrstane ceste.

Aktivnosti koje su se odvijale uključile su zemljane radove (iskop cestovnih jaraka, izrada bankina, uređenje temeljnog tla i sl.), radove na kolničkoj konstrukciji, ugradnju cestovnih rubnjaka te proširenje postojećeg mosta/prijelaza preko kanala „Josina Reka“.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 84.155,54 eura, a financirao se iz proračuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, u iznosu od 32 posto ugovorene vrijednosti, dok se preostali dio osigurao iz proračuna Općine Pitomača.

Provedba Projekta lokalnom stanovništvu osigurala je kvalitetnije uvjete života, podigla razinu komunalnih usluga, olakšalo kretanje i bolju socijalnu uključenost.

Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

(pitomača.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content