Ovogodišnje natjecanje orača VPŽ održati će se 11. svibnja u općini Suhopolje

Udruga orača VPŽ danas (četvrtak) je u restoranu Park u Suhopolju održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su uz članove udruge nazočili i predstavnici tvrtki, te lokalne samouprave.

Uz nazočnost predsjednika udruge Željka Žibrega, skupštinu je vodio dopredsjednik udruge, ujedno trener županijske i državne oračke reprezentacije Siniša Hrgović koji je podnio izvješće o radu te plan rada za ovu godinu.

Kako je tom prigodom istaknuo Siniša Hrgović, plan rada za 2024. godinu obuhvaća pripremu i organizaciju 18. županijskog natjecanja orača kojem će u svibnju domaćin po četvrti puta biti Općina Suhopolje koja je do sada dva puta bila i domaćin državnog natjecanja orača.

– Održali smo sastanak s načelnikom općine Suhopolje Goranom Doležalom i odabrali parcelu na potezu između Suhopolja i Orešca, a također i datum održavanja županijskog natjecanja 11. svibnja. Pobjednik sa županijskog natjecanja moći će se 29. rujna ogledati s najboljim oračima na državnom natjecanju u Velikoj Buni, mjestu u sastavu Velike Gorice kojem će organizatori i domaćini biti Grad Zagreb i Agronomski fakultet u Zagrebu. To će biti ujedno i 20. jubilarno izdanje, kao i obljetnica – 20 godina natjecateljskog oranja u Hrvatskoj. Osim toga, u kolovozu ove godine održati će se i svjetsko oračko prvenstvo u Estoniji na kojeg će ići prošlogodišnji državni prvaci i predstavnici Hrvatske udruge za natjecanje orača – rekao je između ostalog Siniša Hrgović koji je tom prigodom u ime svih članova zahvalio brojnim sponzorima i pokroviteljima među kojima je najveći Virovitičko-podravska županija.

Uslijedila je riječ gostiju gdje su pohvale na dosadašnjem radu članovima Udruge, kao i daljnju potporu izrazili u ime VPŽ i uz nazočnost pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojana Mijoka, dožupan Mario Klement, kao i domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanja, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal. Skupštini su nazočili i načelnici općina u kojima je do sad održavano županijsko natjecanje, općine Čađavica Mirko Rončević, Sopje Berislav Androš i Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

(icv.hr, bs, Foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content