Utrka “Wings for Life World Run” u Zadru prvi put će okupiti ekipu sastavljenu od 70 djelatnika hrvatskih županija, predvodi je župan Igor Andrović

Na startu ovogodišnje utrke “Wings for Life World Run”, koja u nedjelju, 5. svibnja, kreće s Liburnske obale u Zadru, prvi put će se naći i tim Hrvatske zajednice županija (HZŽ) s više od 70 sudionika iz svih županija. Ekipa je dobila naziv “Volim svoju županiju”, a za kapetana su izabrali iskusnog maratonca Igor Androvića, župana Virovitičko-podravske županije.

– Kao maratoncu rekreativcu koji je do sada istrčao deset maratona, velika mi je čast po prvi puta trčati Wings for life world run i biti kapetan divnim ljudima najbolje ekipe pod nazivom “Volim svoju županiju”. Ovo je jedinstvena utrka, i možda je upravo to ključno zašto je toliko uspješna, a cilj je svima isti – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Motivacije nam ne nedostaje i naš natjecateljski duh željan je adrenalina, a vjerujem da će i publika u Zadru biti kao i uvijek, najbolji navijači i poticaj svima da istrče ono što su i poželjeli, jer ovo je jedan dan, cijeli svijet, jedan cilj – kazao je Igor Andrović.

Osim virovitičko-podravskog župana za tim HZŽ-a još trče karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, župan Međimurske županije Matija Posavec, a prijavljen je i zadarski župan Božidar Longin. Ostali članovi tima “Volim svoju županiju” su zaposlenici iz zadarske i svih drugih hrvatskih županija – prenosi Zadarski.hr

Da su svoj prvi nastup na “Wings for life” utrci shvatili ozbiljno, govori i podatak da su prošlog mjeseca članovi tima imali organizirane trkačke treninge, a one u Virovitici vodio je trostruki pobjednik zadarske utrke Robert Radojković.

– Veselimo se našoj prvoj zajedničkoj humanitarno-sportskoj aktivnosti i kilometrima koje ćemo zajedno osvojiti – poručuje ekipa “Volim svoju županiju”.

(zadarski.slobodnadalmacija.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content