Pobjede orahovačkih škola na natjecanju Crvenog križa: Plasirale se na Županijsko natjecanje

U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica održano je Općinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se provodi na tri razine: školskoj/općinskoj/gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu i djelatnostima Hrvatskog Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći.

Natjecanje je otvorio predsjednik GDCK Orahovica Pavao Ramić.

– Hvala školama koje su se odazvale na ovo natjecanje jer je jako važno naučiti pružati prvu pomoć. Hvala mentorima koji su pripremali svoje ekipe i svima želim puno sreće- rekao je Ramić, a ekipe je kao domaćin pozdravila i ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba.

Na ovom natjecanju sudjeluju ekipe područja koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica, pa je tako orahovačka Srednja škola “Stjepan Ivšić” kao jedina s navedenog područja automatski osigurala plasman na Županijsko natjecanje, dok su se kod osnovnih škola za isto borile Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Orahovica i Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zdenci. Ekipe su prošle teorijsko-praktični dio natjecanja, a u teorijskom ocjenjivačkom povjerenstvu bili su Saša Bošnjak, Marija Maričić, Josipa Kajić, Silvana Lešić i Hrvoje Kraljik, dok su praktični dio ocjenjivali Sara Stojić, Tomislav Pospihalj i Matija Jurčević.

Na kraju, uspješnija je bila orahovačka osnovna škola u sastavu Gabrijela Saher, Ana Zeman, Sonja Cabicar, Lara Grabovac, Matej Hodak i Vanja Kovač, a njihova mentorica bila je Nevija Brstilo.

Županijsko natjecanje bit će održano 13. travnja, a domaćin je orahovačka Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content