Skupština VZ općine Pitomača: U prošloj 2023. godini uspješno odradili 58 vatrogasnih intervencija

U subotu, 16. ožujka u Društvenom domu u Otrovancu održana je godišnja izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice općine Pitomača koju je predvodio predsjednik zajednice Željko Palković.

Na skupštini su između ostalih nazočili načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus te gosti iz susjedne Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica.

Izvješće o radu upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik Zdravko Fras. Vatrogasna zajednica djeluje preko svoje skupštine koja broji 28 članova, u kojoj su zastupljena sva društva s područja općine, njih 11 od kojih četiri središnja društva. Posebno je istaknuto članstvo Vatrogasne zajednice općine Pitomača koje broji oko 900 članova, uz ostale članove veliki broj odnosno 154 operativnih članova, a s ponosom ističu 264 djece i mladeži.

Članovi Vatrogasne zajednice su redovito sudjelovali na svim specijalnostima, seminarima i tečajevima koje provodi Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije i već dugi niz godina je najbrojnija i najaktivnija zajednica županije što je na ponos cijele općine Pitomača.

U protekloj 2023. godini postrojbe društava VZO Pitomača izašle su na ukupno 52 vatrogasna događaja odnosno 58 intervencija. Također, Vatrogasna zajednica organizirala je Općinsko vatrogasno natjecanje za sve kategorije natjecatelja u Maloj Črešnjevici i Turnašici, a na području općine održano je Županijsko natjecanje u Otrovancu za odrasle kategorije dok je muška mladež DVD-a Turnašica sudjelovala je i predstavljala Općinu i županiju na Državnom vatrogasnom natjecanju. A isto tako su organizirali i 12. Zimski kup VZO Pitomače u školskoj dvorani OŠ Petra Preradovića Pitomača što je jedino ovakvo natjecanje na našim prostorima.

U lipnju Vatrogasna zajednica je organizirala i proslavia 30. godišnjicu osnutka, a uoči Uskrsa već po običaju su stražarili kod Isusova groba  u župnoj crkvi sv. Vida u Pitomači. Povodom dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, organizirali su druženja, vježbe te sudjelovali na županijskoj vatrogasnoj vježbi.

U svibnju su dijelili promotivne materijale Hrvatske vatrogasne zajednice kao preventiva zaštite od požara te su bili na raspolaganju ostalim zajednicama i udrugama u općini. Ovo je samo dio aktivnosti iz podnesenog Izvješća koje provodi vatrogasna zajednica Općine Pitomača.

(VZ općine Pitomača)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content