Skupština Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Virovitičko-podravske županije: Ove godine u planu županijska smotra folklora

U prostorima Obrtničkog doma u Virovitici jučer (ponedjeljak) je održana redovna skupština Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Virovitičko-podravske županije. Na skupštini predsjednik ZAKUD-a VPŽ-a Matija Gosler podnio je izvješće o radu Zajednice tijekom 2023. godine te je uz aktivnosti Zajednice u informativnom i savjetodavnom obliku prema članicama Zajednice u 2023. godini Zajednica je aktivno sudjelovala u radu Hrvatskog Sabora Kulture.

Okupljene članove iz drugih Društava, KUU Voćin, KUD Lipa Nova Bukovica, KUD Čačinci, KUD Podravina Čađavica te HPD Rodoljub Virovitica, tajnik Zajednice, Igor Juran podsjetio je na važnost sudjelovanja amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti u radu Zajednice koja omogućuje prepoznatljivost kulturnog amaterizma u Hrvatskoj. Također, istaknuo je sudjelovanje na edukacijama, seminarima za pojedine segmente kulturnog amaterizma i pokrivenost manifestacija u organizaciji pojedinih Društava obvezama prema HAMP-u.

Isto tako, na skupštini je donijet plan rada za 2024. godinu te je predsjednik ZAKUD-a VPŽ s Upravnim odborom istaknuo glavnu aktivnost , a to je organizacija i provedba Županijske smotre izvornog folklora u Virovitičko-podravskoj županiji. Županijska Smotra omogućuje nastupe kulturnih Društava na nacionalnim manifestacijama poput Đakovačkih vezova te afirmaciju Društva na nacionalnoj razini kao čuvara narodne tradicije i običaja dok je tijekom svibnja predviđena realizacija Smotre.

(ZAKUD VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content