U Podravskim Sesvetama po treći puta “Uskrsna košarica dobrote” razveselila najpotrebitije s područja općine

U organizaciji Hrvatskog folklornog društva „Sesvečice“, a u suradnji s Općinom Podravske Sesvete, danas (nedjelja) na Cvjetnicu, treću godinu za redom održana je manifestacija pod nazivom „Uskrsna košarica dobrote“.

Uz domaćine i načelnika općine Mladena Siteka na manifestaciji je prisustvovala ispred Koprivničko-križevačke županije predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić, kao i društva s područja Koprivničko-križevačke, ali i Virovitičko-podravske koji su svojim dolaskom upriličili ovu manifestaciju humanitarnog karaktera.

Tako su članovi Udruge žena Dinjevac, KUD-a „Podravka“ iz Starogradačkog Marofa, Udruge žena „Guščarice“ iz Grabrovnice, KUD-a „Petar Preradović“ iz Grabrovnice, KUD-a “Marijan Pavleković-Pajo” iz Otrovanca, Folklorne udruge Kloštar Podravski, Čuvarica kulturne baštine iz Kladara te Romska udruga i Vedri radio s članovima HFD „Sesvečica“ u tradicionalnim nošnjama nazočili posveti maslinovih grančica i svetoj misi u Župnoj crkvi Svih Svetih nakon koje su s načelnikom Mladenom Sitekom, odnijeli Uskrsne košare dobrote najpotrebitijima s područja općine.

-Drago nam je da sad već tradicionalno možemo organizirati Uskrsnu košaricu dobrote kako bi zajedno s našim prijateljskim udrugama u ove predblagdanske dane razveselili najpotrebitije s područja naše općine. Ovakvom manifestacijom želimo potaknuti zajedništvo, ali i humanitarni karakter jer blagdani su vrijeme darivanja, zapravo ovako treba biti kroz cijelu godinu i ovim putem potičemo sve vas i nas da kad god možemo pomognemo najpotrebitijima – rekao je predsjednik HFD „Sesvečica“ Josip Bukovčan.

U sklopu manifestacije, u prostorijama Općine Podravske Sesvete, „Sesvečice“ su organizirale i malu izložbu sakralnih predmeta odnosno starih ručnih radova, starih slika kao i predmeta poput molitvenika, križa, krunica i slično.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content