U Slatini održana početna konferencija projekta “Za život kakav zaslužuju 4” iz programa “Zaželi”

Danas (srijeda) je u prostoru Crvenog križa Slatina održana početna konferencija projekta “Za život kakav zaslužuju 4” iz programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, koji se u 85-postotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda (ESF), a 15-postotnom iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, a partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Slatina, Grad Slatina, Općina Voćin, Općina Mikleuš i Općina Nova Bukovica.

Projekt je vrijedan 1.377.000 eura, a trajat će 36 mjeseci. Kroz projekt će se zaposliti 27 osoba, točnije 26 žena i jedan muškarac, koji će pružati usluge za najmanje 162 krajnja korisnika, šest po zaposleniku. Voditeljica projekta je Vlatka Matoković. Zaposlenici će koristiti bicikle za obilazak svojih korisnika te će dobiti prepoznatljivu odjeću kao znak vidljivosti i prepoznatljivosti.

Na samom početku konferencije sve nazočne je pozdravio i nekoliko riječi o samom projektu rekao ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić, a dopunila ga je predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Slatina Ljiljana Peretin, nagon čega je prezentaciju projekta “Za život kakav zaslužuju 4” održala voditeljica Vlatka Matoković.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content