Učenice OŠ Eugena Kumičića Slatina osvojile 3. mjesto na online kvizu ”Koliko poznaješ hrvatski sabor”

U petak, 8. ožujka, saborska Služba za građane organizirala je deseto po redu online kviz natjecanje ”Koliko poznaješ hrvatski sabor” za osnovne škole, na kojemu je Osnovna škole Eugena Kumičića Slatina osvojila zavidno 3. mjesto.

– Kako naša škola već tradicionalno sudjeluje u natjecanju, ove su godine naši učenici osmih razreda bili izrazito uspješni te su prema rezultatima kviza ostvarili 3. mjesto u konkurenciji od 51 osnovne škole. Učenice 8. razreda Andrijana Kolić, Mia Franjković i Karla Horvat su u kvizu trebale pokazati znanje iz poznavanja Hrvatskoga sabora, njegove uloge i mjesta u hrvatskoj povijesti, kao i znanje u poznavanju suvremenog Sabora od konstituiranja prvog demokratskog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. do danas, njegove ustavne uloge i nadležnosti, djelokruga poslova i načina rada, te poznavanje prava i dužnosti koje imaju saborski zastupnici – rekla je ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen.

Učenice je za kviz pripremao njihov mentor i učitelj povijesti Krešimir Hrženjak.

Inače, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina sudjeluje u ovom online kvizu od samog početka provedbe kviza i uvijek su njeni učenici bili u prvih 10, jedne godine i prvaci.

Detaljnije podatke o uspjehu možete pronaći OVDJE.

(www.icv.hr, adf, OŠ E. Kumičića Slatina, Foto: Hrvatski sabor)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content