Virovitičko-podravskoj županiji odobren projekt “Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni sportski teren” u sklopu Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici

Ministarstvo turizma i sporta dostavilo je obavijest o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 75.837,50 eura za projekt “Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni sportski teren” kod zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici koji je Virovitičko-podravska županija prijavila na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

Aktivnost rekonstrukcije postojećeg terena obuhvaća pripremu postojećeg terena za multifunkcionalni sportski teren koji će biti namijenjen za tri sporta – odbojku, rukomet i mali nogomet (Futsal). Na terenima će se moći održavati natjecateljski sport i sportska rekreacija sukladno pribavljenim potvrdama nadležnih sportskih saveza, a ostavit će se i dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput badmintona, atletike ili druge sportske aktivnosti. Kao zadnja faza realizacije aktivnosti predviđa se ugradnja opreme.

Cilj projekta je doprinijeti popularizaciji sporta, potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom, povećati broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice te stvoriti preduvjete za održavanje natjecateljskih sportova na lokalnoj i regionalnoj razini.

Uz provedbu projekta, kroz šest mjeseci provodit će se i projektne aktivnosti usmjerene na ciljeve projekte i to uz tehničku pomoć Regionalnog koordinatora – VIDRA i nadležnog upravnog odjela Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content