Konstituiran novi saziv Savjeta mladih Općine Suhopolje: Za predsjednika izabran Ivan Huzjak

Jučer (četvrtak) je u prostorijama Općine Suhopolje održana konstituirajuća sjednica novog saziva Savjeta mladih Općine Suhopolje. Savjet mladih Općine Suhopolje konstituiran je izborom predsjednika Ivana Huzjaka kojeg su jednoglasno izabrali članovi Savjeta.

Podsjetimo, Savjet mladih Općine Suhopolje, nakon provedenog Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova, imenovalo je Općinsko vijeće Općine Suhopolje. Za zamjenika predsjednika izabran je Franko Aničić, dok su preostali članovi Antonela Jelić, Mateja Kucljak i Leon Huzjak.

Do izbora predsjednika konstituirajuću sjednicu vodio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Suhopolje Marijan Brlek, a sjednici je nazočio i općinski načelnik Goran Doležal koji su na izboru čestitali svim članicama i članovima Savjeta u nadi da će biti ustrajni u radu za dobrobit mladih u zajednici te u zastupanju njihovih interesa.

Savjet mladih Općine Suhopolje savjetodavno je tijelo Općine Suhopolje koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na području Općine Suhopolje. Savjet ima pet članova, a novoizabranim članovima mandat počinje danom konstituiranja i traje do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju sljedećih redovitih izbora koji se održavaju svake četvrte godine sukladno odredbama zakona kojim se uređuju lokalni izbori, odnosno do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Općinskog vijeća Općine Suhopolje sukladno odredbama zakona kojim se uređuje lokalna i područna (regionalna) samouprava.

(www.suhopolje.hr, Foto: I.H.)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content