Načelnik općine Pitomača Željko Grgačić potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Pomoć pri ruci”

Danas (srijeda) u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u Voćinu je održano svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora za Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ime Općine Pitomača potpisao je Općinski načelnik Željko Grgačić, a radi se o projektu “Pomoć pri ruci” s ukupnim prihvatljivim troškovima u iznosu od 1.440.000,00 eura i intenzitetom potpore od sto posto, a provedba projekta će trajati tri godine.

Glavna aktivnost projekta će biti pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština, a koja će uključivati: organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.

Slijedom navedenog specifični cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Tako će projekt za rezultat imati 180 osoba kojima je pružena usluga potpore i podrške osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom kako bi se prevenirala institucionalizacija i potaknula veća socijalna uključenost, a uslugu će pružati 30 zaposlenih osoba.

(pitomaca.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content