Pred nama je prolazna promjena vremena: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

S istoka se nad Jadranom proteže greben anticiklone koji postupno slabi dok će se sa sjeverozapada polako približavati dolina s frontalnim sustavom.

Utorak će obilježiti iznadprosječna toplina. U najtoplijem dijelu dana i danas očekujemo temperature zraka između 26°C i 30°C, odnosno pretežno sunčano vrijeme. Prema kraju dana sa zapada očekujemo postupan porast naoblake. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a UV- indeks umjeren, ponegdje i visok.

Srijedu će obilježiti djelomice sunčano vrijeme uz više oblaka, a rijetko i mjestimično očekujemo gdje koju kišnu kap ili kratkotrajni pljusak. Temperature zraka u odnosu na utorka za 10°C niže. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura između 9°C i 13°C, a najviša dnevna između 19°C i 23°C na istoku Virovitičko-podravske županije. UV- indeks umjeren.

Od četvrtka do kraja tjedna očekujemo postupan porast temperature zraka. Jutarnja temperatura između 9°C i 15°C, a najviša dnevna između 21°C i 29°C, tijekom nedjelje. Zadržat će se suho i djelomice sunčano vrijeme. Vjetar će tijekom petka sa sjevernih smjerova okretati na južne. UV- indeks umjeren, ponegdje i visok.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content