U virovitičkoj Gradskoj knjižnici održana prva likovna radionica inspirirana poezijom

U sklopu bogate kulturne ponude Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica ljubitelji umjetnosti danas (utorak) imali su priliku sudjelovati u jedinstvenoj likovnoj radionici koja je na inspirativan način spojila pisane riječi i likovnost. Pod vodstvom učitelja likovne kulture Igora Fućkara, člana Likovnog kluba “Nikola Trick” Virovitica, ova radionica pružila je sudionicima priliku da svoje doživljaje književnih tekstova pretoče u mala remek-djela.

Radionica je započela poezijom, odnosno poznatom pjesmom Grigora Viteza “Kakve je boje potok?”, koju je emotivno i nadahnuto interpretirala Nela Krznarić. Tekst ove pjesme, sa svojim bogatim slikovitim opisima i dubokim emocionalnim tonovima, pružio je sudionicima duboki uvid u autentično poetsko iskustvo.

viber_image_2024-04-09_22-05-38-422

Nakon što su upili atmosferu pjesme, sudionici su se okušali u spoju dviju umjetnosti – poezije i slikanja. Kroz tehniku slikanja akrilnim bojama na platnu, svaki od njih imao je priliku prenijeti svoju osobnu viziju i viđenje onoga što su čuli i osjetili tijekom čitanja.

Cilj ove radionice nije bio samo stvaranje likovnih djela, već i istraživanje različitosti i bogatstva individualnog izražavanja, istaknuo je voditelj radionice Igor Fućkar.

– Cilj radionice bio je pokazati koliko smo različiti te koliko na temelju njih, ovoga puta pjesničkih podražaja, različito razmišljamo i funkcioniramo te stvaramo različita djela. Ideja je potekla od Ivane Molnar, voditeljice Dječjeg odjela knjižnice te predsjednice Likovnog kluba, te se nadamo da je ovo samo prva u nizu – rekao je Fućkar pozivajući sve zainteresirane na redovne radionice u Likovnom klubu.

viber_image_2024-04-09_22-05-40-188

– Radionice za školsku djecu održavaju se srijedom od 18 do 19.30 sati, a za odrasle organizirane su petkom od 19 do 20.30 sati – istaknuo je.

Sudionike radionice srdačno je pozdravio ravnatelj knjižnice Robert Fritz te izrazio zadovoljstvo što su se okupili kako bi sudjelovali u ovoj inspirativnoj likovnoj radionici. Istaknuo je važnost takvih događaja koji potiču kreativnost i umjetnički izričaj te podržao nastojanja Likovnog kluba “Nikola Trick” Virovitica i suradnju s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica. 

(icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content