Udruga umirovljenika Zdenci pravi je oslonac i prijatelj svim zdenačkim umirovljenicima

Općina Zdenci nema puno udruga, ali sve su aktivne i rade veliki posao. Jedna od najaktivnijih je svakako Udruga umirovljenika koja osim što naporno radi svakog dana pokazuje kako je pravi oslonac i prijatelj svakom zdenačkom umirovljeniku. Potvrđeno je to i na održanoj godišnjoj skupštini zdenačke Udruge umirovljenika kojoj su nazočili predsjednik Matice umirovljeničkih udruga VPŽ Antun Han, voditelj programskih aktivnosti iste Trpimir Markotić te predstavnici udruga prijatelja sa šireg područja.

Predsjednica Vidica Kovačević predstavila je temeljito i sadržajno izvješće o radu u kojem je istaknula kako je temeljni cilj rada transparentnost i vjerodostojnost te briga o trošenju sredstava na pravi način. 

– Organizirali smo zdravstveno-rekreativne aktivnosti, druženja u prirodi i obilazak turističkih ljepota Slavonije, pripremili smo niz veselih druženja uz glazbu na određene datume poput Valentinova, Dana žena i Međunarodnog dana starijih osoba, a bilo je tu i sportskih natjecanja i igara. Posebno sam ponosna što smo u prošloj godini smogli sredstava te redovno pomagali našim bolesnim članovima, odlazili u njihove domove, a povodom uskrsnih i božićnih blagdana 89 članova primilo je prigodne poklon pakete – rekla je Kovačević te naglasila kako je vidljivo da svake godine broj članova osjetno pada.

Skupstina-umirovljenika-Zdenci-Vidica-Kovacevic

– Bolest i godine su nažalost neumoljivi pa se u posljednjih šest godina broj naših članova smanjio za gotovo 150 i danas ima 200 članova, a veliki broj njih je preko 80 godina. Ipak, bez obzira na godine jako smo aktivni i jedna smo od najbrojnijih udruga u općini – rekla je Kovačević.

Nakon svih potvrđenih izvješća predsjednica je predstavila i Plan rada koji je ponovno iznimno sadržajan i prepun aktivnosti za koje se Kovačević nada kako će sve biti uspješno odrađene. U nastavku skupštine Udruga je zbog nažalost preminulog dopredsjednika Slavka Kašube iz Kutova, bila primorana izabrati novog dopredsjednika, a to je Veljko Mikić. Za nove članice Upravnog odbora izabrane su Nada Popović i Dušanka Halgaš.

Na kraju skupštine pohvalu radu ove udruge izrazili su svi nazočni predstavnici ostalih udruga, a posebnu pohvalu izrazio je predsjednik Matice umirovljeničkih udruga VPŽ Antun Han. Zbog spriječenosti skupštini nije bio nazočan načelnik općine Tomislav Durmić, ali je prenio poruku:

– Hvala našoj umirovljeničkoj udruzi na iznimnom trudu i radu, pomaganju bolesnim članovima i odličnoj suradnji s Općinom. Mi ćemo se kao i dosada truditi biti uvijek uz vas, pomagati da sve svoje aktivnosti odradite na najvećoj razini i da i dalje činite svoje članove, a naše drage sumještane treće životne dobi, sretnim i nasmijanim – poručio je Durmić.

(icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content