Uspješan nastup Učeničkog doma Virovitica na 47. regionalnoj Domijadi: Osvojeno pet prvih, tri druga i dva treća mjesta

Protekle subote u Varaždinu je održana 47. regionalna Domijada na kojoj su sudjelovali učenici iz 11 učeničkih domova regije Sjever. Učenički dom Virovitica predstavljalo je 40-ak učenika koji su se natjecali u gotovo svim kategorijama i postigli izvrsne rezultate.

U kategoriji sporta učenici su se učenici natjecali u malom nogometu, badmintonu, stolnom tenisu, košarci i odbojci. Nakon što im je prošle godine državna Domijada izmakla “za dlaku”, ove su se godine nogometaši Učeničkog doma Virovitica uspjeli plasirati na istu pobijedivši prvo Ivanić Grad i Križevce, a odigravši neriješeno protiv prošlogodišnjih prvaka Bjelovara, nogometašima je trebala pobjeda protiv Varaždina od tri gola razlike. Nakon pobjede nad Varaždinom rezultatom 5:2, trener – odgajatelj Dražen Jurković zajedno sa svojom ekipom mogao je početi slavlje. Ivan Šabić proglašen je najboljim igračem turnira, a ostali članovi ekipe prvaka su Manuel Duk, Florijan Tudić, Fran Bahnik, Livio Bećiri, Dino Hostić, Tin Kokorić, Ante Šabić i Bruno Pečić.

Plasman na državnu Domijadu za malo je izmakao odbojkašicama pod vodstvom odgajatelja Hrvoja Žuneca. Odbojkaška ekipa bila je u sastavu Helena Zeman, Lana Lipovac, Dora Koprek, Dunja Kovačević, Nika Ban, Lana Kožić, Helena Premužić, Helena Perić i Mariangela Dimić, a prikazala je izvrsnu igru i borbenost pruživši otpor i objektivno puno jačim ekipama.

Na drugom su mjestu završili i košarkaši u sastavu Niko Kovač, Hrvoje Golik, Damjan Počuća i Marko Vrekić pod vodstvom noćnog pazitelja Darka Kovačevića.

Odličnu igru prikazala je muška badminton ekipa (Danijel Matoković, Martin Kolaric i Stjepan Haumuller) završivši na 3. mjestu, dok su djevojke u badmintonu imale debi na Domijadama. Nakon godina nenastupanja, djevojke (Karla Britvić, Ivona Troha, Lucija Palijan i Mija Janković) su zauzele odlično 4. mjesto. Voditelj badmintonskih ekipa je noćni pazitelj Antonio Kufner.

Na četvrtom je mjestu, uz prikazanu odličnu igru, završila virovitička stolnoteniska ekipa (Antonio Barić, Noa Belačić i Fabijan Palaš) koju je vodio odgajatelj Mario Ježabek.

U području kulturnog stvaralaštva Učenički dom Virovitica imao je svoje predstavnike u području fotografije i instalacije, u kategoriji likovne umjetnosti te modnog i industrijskog dizajna i keramike u kategoriji primijenjene umjetnosti.

Prva mjesta osvojena su u kategoriji industrijskog dizajna i fotografije. Tako su se na državnu Domijadu plasirali radovi “Electric wood” autora Stjepana Haumullera i Luke Bogatića te “Svjetlost” autorice Leonarde Šrajber. Stol naziva “Electric wood” modernog je dizajna s brojnim performansama kao što su integrirani Bluetooth zvučnik, bežični punjač za mobitel, utičnica, LED rasvjeta… Seriju fotografija “Svjetlost” čine četiri fotografije koje kroz blagu svjetlost prikazuju nizinu, visinu, daljinu i blizinu. Stjepanu i Luki voditeljica je odgajateljica Lucija Viktorija Suvajac, dok je Leonardi voditeljica odgajateljica Gabrijela Slamić.

Drugo mjesto u kategoriji keramike osvojile su Lana Poljak, Ella Kotaran i Viktoria Andrijević radom “Dvije frajle”, a voditeljica im je odgajateljica Lucija Viktorija Suvajac. Pod vodstvom iste odgajateljice, u kategoriji modnog dizajna predstavile su se Helena Premužić, Viktoria Andrijević, Josipa Ditrih, Ninet Drljanac, Ella Kotaran i Leonarda Šrajber kreacijom naziva “Cruella” te su osvojile 3. mjesto.

Na Domijadi se predstavila i učenica Petra Bublić u kategoriji instalacije radom “Pet do 12”, a mentorica joj je stručna suradnica Ivana Štetić.

U kategoriji scenskog izraza – recitacija, Učenički dom Virovitica predstavila je učenica Dalila Horak tekstom “Ubijte nas odmah”. Prema riječima stručnog prosudbenog povjerenstva, već je prvom rečenicom “ubola ravno u srce” te vjerno dočarala emociju za što je nagrađena 1. mjestom i plasmanom na državnu Domijadu. Voditeljica joj je odgajateljica Suzana Sokele.

Plesnom točkom i ove su se godine predstavile Viktoria Andrijević, Josipa Ditrih, Ninet Drljanac, Ella Kotaran i Leonarda Šrajber pod vodstvom odgajateljice Suzane Sokele te su se treću godinu zaredom plasirale na državnu Domijadu.

– Bila je ovo još jedna iznimno uspješna Domijada s osvojenih pet prvih mjesta, tri druga mjesta i dva treća mjesta, a to je potvrda da se u Učeničkom domu s učenicima radi kontinuirano, kvalitetno i raznoliko. Kreativnosti i entuzijazma nikada nam ne nedostaje. Želimo svu sreću i puno uspjeha svim našim predstavnicima u Rovinju- istaknuli su iz Učeničkog doma Virovitica.

(www.icv.hr, Učenički dom Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content