Gradonačelnik Ivica Kirin: Virovitica će ove godine biti najveće gradilište u cijeloj svojoj povijesti

Nova Glazbena škola, novi vrtić, gradski bazeni, sportski centar Vegeška, Veteranski centar, energetske obnove odgojno-obrazovnih ustanova, samo su neki od projekata čija se realizacija uskoro očekuje na području grada Virovitice. Više o projektima čija će realizacija početi tijekom ove ili iduće godine rekao je gradonačelnik Ivica Kirin danas (četvrtak) na aktualnom satu 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice.

– Pri kraju smo s javnom nabavom za izgradnju nove zgrade Glazbene škole, na lokaciji ispred Kazališta, dok je u savjetovanju javne nabave izgradnja nove zgrade vrtića u ulici Vlahe Bukovca, kod Veleučilišta. Također, u pripremi je javna nabava za izgradnju gradskih bazena, a nakon toga pokrenut će se nabava za sportske terena na Vegeški. Projekt obuhvaća uređenje, proširenje i produženje karting staze, izgradnju nogometnog igrališta, atletskog borilišta s bacačkim borilištem, a unutar atletske staze nalazit će se multifunkcionalni tereni na tartan podlozi – rekao je gradonačelnik Kirin dodavši kako se istovremeno provode i tri projekta ozelenjavanja grada, od kojih je najveći uređenje centra grada od Robne kuće do Trga kralja Tomislava. U okviru ta tri projekta posadit će se oko 1.800 stabala i 200 grmova.

Gradonačelnik je tijekom ljetnih mjeseci najavio i radove na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Vladimir Nazor, kao i zgrade vrtića u Ulici Ljudevita Gaja (stari COOR), a s gradnjom nove III. osnovne škole kreće se čim Grad Virovitica odbije odluku i potpiše ugovor s nadležnim ministarstvom.

– Do kraja godine moguća je i spremnost Ministarstva hrvatskih branitelja za izgradnju Veteranskog centra u Virovitici, kao najvećeg projekta od svih nabrojanih, a tijekom ove godine za očekivati je i početak radova na za POS-ovu zgradu za koju će građevinska dozvola biti gotova do kraja lipnja – dodao je gradonačelnik.

Osim toga, kako je istaknuo, uskoro se očekuju i odluke o financiranju dogradnje Kazališta Virovitica, a možda i dogradnje Gradske knjižnice čitaonice koja je na rezervnoj listi.

– Ako se svi ovi projekti ostvarene u planiranim rokovima, imat ćemo minimalno 13 gradilišta istovremeno. Projekti su vrijedni preko 69 milijuna eura, a vlastito financiranje Grada iznosi oko 6,6 milijuna eura, dakle manje od 10 %. S obzirom da su to projekti čija provedba traje prosječno tri godine, opterećenje po godini iznosi oko 2,2 mil eura – istaknuo je gradonačelnik I. Kirin pohvalivši pritom Razvojnu agenciju VTA i gradske službe koje stoje iza ovih projekata.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content