SIMFONIJA U MOM GRADU Spektakularni koncert povodom 138. rođendana virovitičke Glazbene škole oduševio ljubitelje popa i rocka

Večeras su na virovitičkoj šetnici ljubitelji popa i rocka mogli uživati u spektakularnom koncertu simfonijskog orkestra povodom proslave 138. rođendana virovitičke Glazbene škole. Ovo je već treći koncert “Simfonija u mom gradu” koji je Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica održala u suradnji s Glazbenom školom Vatroslav Lisinski Bjelovar. 

Publiku su na početku koncerta pozdravili ravnatelji ovih dviju glazbenih škola, domaćin Damir Mihaljević i Nevenka Presečan Arvay, koji su svima poželjeli da uživaju u ovom posebnom koncertu. Ravnatelj Mihaljević istaknuo je kako je ovaj koncert pokazatelj kvalitete i predanosti ovih dviju škola.

IMG_8120

– Ovaj koncert treći je po redu i svake godine nadmašuje očekivanja, kako nas organizatora, tako i vas, drage publike jer on je nešto posebno i nešto drugačije. Moram istaknuti da je sve ovo ideja našeg cijenjenog profesora Tomislava Vrabca, koji je s velikom predanošću osmislio i pripremio ovaj događaj. Također zahvaljujem gradonačelniku Ivici Kirinu i županu Igoru Androviću na njihovoj kontinuiranoj podršci koja nam omogućava da rastemo i razvijamo se, te da svake godine podižemo ljestvicu kulturnih događanja u našem gradu – istaknuo je ravnatelj.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin također je uputio riječi dobrodošlice te naglasio važnost virovitičke Glazbene škole za lokalnu zajednicu. – Ovo je događaj koji spaja našu zajednicu i promovira kulturni razvoj našeg grada. Ponosni smo na postignuća naše Glazbene škole i na talent naših mladih glazbenika – rekao je Kirin.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović pridružio se čestitkama i pohvalama, istaknuvši značaj ovakvih manifestacija za kulturni život županije. – Proslave poput ove pokazuju koliko je važno ulagati u kulturne institucije i obrazovanje. Virovitička Glazbena škola postavlja standarde izvrsnosti i to je nešto čime se svi možemo ponositi – izjavio je Andrović.

IMG_8261

Dirigentskom palicom su vješto upravljali Tomislav Vrabac i Ivan Oskera, a posebni gosti večeri bili su Trio Soulwarmers kojeg čine Marija Vuletić, Luka Ćevid i Sven Pocrnić. Mezzosopranistica Martina Radić, koja je prateći vokal Matije Cveka i s pratećim bendom The Funkensteins ove godine osvojila Porin, također je svojim nastupom oduševila publiku.

Posjetitelji, među kojima su bili i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitica Alen Bjelica i direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Tamara Štefanec, su uživali u bezvremenskim pop-rock hitovima grupa kao što su Queen, Toto, Led Zeppelin, Rolling Stones, Tina Turner, Lady Gaga, Aerosmith i Jon Bon Jovi. Na repertoaru su se našle pjesme poput “Satisfaction”, “Shallow”, “It’s Only Love”, “Don’t Stop Me Now”…

(icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content