Završio “Tjedan klasične kreative”

„Tjedan klasične kreative“ u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici u petak, 22. travnja, doživio je svoj vrhunac u zadnjoj, novinarskoj radionici. Bila je to radionica koja je i sadržajno zaokružila i zaključila ovogodišnje kreativno istraživanje medija. Iako je vrijeme radionice bilo kratko visoko motivirani učenici uz stručnog i kreativnog voditelja Igora Kanižaja, zavirili su u tajne novinarskog poziva. Otkrili su zahtjevnost, složenost, dubinu, ali i ljepotu i oduševljenje koje novinarski poziv može izazvati u osobi koja ga živi. Uz zajedničku fotografiju rastali su se od voditelja radionice puni dojmova koje je u njima izazivalo cjelokupno događanje „Tjedna klasične kreative“.

Prisjetimo se. Otkrivanje „Tajni kreativnih medija“ započelo je dramskom radionicom, zatim su ugostili učenike osmih razreda u kreativnoj radionici grčkog jezika, istraživanje su nastavili kroz foto radionicu te je uslijedila TV radionica koja im je skratila četvrtak, ali cjelokupni smisao svemu u konačnici je dala zadnja, novinarska radionica.

Slijedi sabiranje dojmova, analiza događaja i osluškivanje sudionika. No, projektni tjedan „Tjedan klasične kreative“ sigurno je obogatio učenike škole novim znanjima i vještinama, novim iskustvima i prijateljima i tako ispunio očekivanja i svoj smisao. Ovakav projekt zasigurno treba naći svoje mjesto u kalendaru Katoličke klasične gimnazije i iduće školske godine.

(www.icv.hr, kkg-vtc)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content