Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica započelo je s provedbom projekta ”I mi zaslužujemo priliku”

U prostorijama Hrvatskog Crvenog križa GDCK Virovitica, 28. svibnja 2019. održana je početna konferencija projekta „I mi zaslužujemo priliku“. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.032.935,44 kuna i u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda. Provedba je započela 1. travnja 2019. godine, a trajat će 24 mjeseca. Projektni partner Centar za socijalnu skrb Virovitica, sudjelovat će u aktivnostima provedbe programa obrazovanja marginaliziranih skupina. Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, bit će stručna podrška u upućivanju nezaposlenih osoba za programe obrazovanja odraslih prema potrebama tržišta rada te u procesu povezivanja dugotrajno nezaposlenih s potencijalnim poslodavcima.

IMG 4057

Cilj projekta je kroz projektne aktivnosti doprinijeti povećanju mogućnosti zapošljavanja i smanjenju rizika od socijalne isključenosti i siromaštva 20 dugotrajno nezaposlenih osoba od kojih barem 13 korisnika zajamčene minimalne naknade. Projektom će se ojačati stručna znanja dugotrajno nezaposlenih osoba korisnika zajamčene minimalne naknade provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih osoba. U sklopu projekta zaposlene su dvije osobe na radno mjesto socijalnog mentora koje će tijekom 23 mjeseca raditi sa nezaposlenim osobama i pružati usluge mentorstva. Projekt je prijavljen u suradnji s Razvojnom agencijom VTA.

OP ULJP ESF logo lenta i napis

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

[g-gallery gid=”530415″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content