Luka Skoko pred gostovanje u Velikom Trojstvu: Nema “lako ćemo”, tesali smo agresivnost i idemo po novu pobjedu

Nakon dva uzastopna poraza, domaćeg protiv Čazme i gostujućeg u Kloštru Podravskom, “otvorilo” se konačno Pitomačanima u trećem proljetnom, odnosno 18. prvenstvenom kolu 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica proteklog vikenda kada su na svom Gmanju došli do lagane pobjede protiv Garića (4:0). Upravo na krilima te pobjede putuju u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, točnije u Veliko Trojstvo, gdje će ih u sklopu 19. kola ugostiti ligaški fenjeraš Bilogorac, koji je dosad upisao samo četiri boda s katastrofalnim omjerom od jedne pobjede, remija i čak petnaest poraza.

Da su takve utakmice najteže, zna i Luka Skoko, neizostavan igrač momčadi trenera Ivana Presečana. U prvom proljetnom kolu odradio je tri žuta kartona, a onda u susretu protiv Mladosti igrao je svih 90 minuta, te 86 protiv Garešničana.

-Mislim da smo puno kvalitetnija momčad od nedjeljnog protivnika, ali to moramo pokazati na terenu. Ono što je sigurno, neće biti lako jer u ovom rangu natjecanja nema lagane utakmice – kaže nam važan kotačić u igri pitomačkog četvrtoligaša.

Presečan nema kartoniranih igrača, tako da bi svi trebali biti spremni za susret kod ligaškog fenjeraša, a treći žuti karton prijeti dvojici obrambenih igrača, kapetanu Matiji Milošu i Matku Reščiću, te Ivanu Peršiću.

-Neki su igrači načeti laganim ozljedama, ali nadam se da će svi na kraju biti spremni za polazak u Veliko Trojstvo. Tko god zaigra, uvjeren sam da će dati sve od sebe jer je to jedini način da dođemo do nove pobjede – dodaje Skoko.

Na Gmanju se ovog tjedna “tesala agresivnost”, naravno, sportska…

-Da, puno smo radili na tom dijelu igre. To je ono što nam nedostaje, u određenim trenucima moramo biti puno bliže protivničkim igračima. Mislim da ćemo već ovog vikenda pokazati plodove rada na ovotjednim treninzima – kaže.

Pitomača je u vrhu ligaške ljestvice. Nalazi se na šestom mjestu s 25 bodova, što je tri manje od petoplasirane koprivničke Tehnike i pet manje od četvrtoplasirane kloštranske Mladosti. Da bi držali priključak s momčadima iz vrha jasno je da moraju razmišljati samo o pobjedi i novim bodovima.

-Mislim da sam odigrao dobru utakmicu protiv Garića, ali to je manje bitno, najbitnija je pobjeda. Cijela ekipa samo razmišlja u tom smjeru i s tim ciljem putujemo na okršaj s Bilogorcem. Vrlo smo kvalitetna momčad i prije svega, odlična klapa. Imamo još puno toga za pokazati u preostalom dijelu natjecanja – zaključio je Luka Skoko.

Susret Bilogorca i Pitomače u Velikom Trojstvu na rasporedu je u nedjelju, 11. travnja s početkom u 16 sati i 30 minuta.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content