U petak predavanje i izložba „Žumberački uskoci i potraga Dušana Preradovića za obiteljskom prošlošću“

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici u petak, 10. rujna s početkom u 13 sati, održat će se predavanje „Žumberački uskoci i potraga Dušana Preradovića za obiteljskom prošlošću“ s popratnom izložbom pisama i povijesnih dokumenata.

Predavanje će održati dr. sc. Tomislav Matić, poslijedoktorand na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Studirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilištu Ca’ Foscari u Veneciji i Katoličkom sveučilištu „Pazmany Peter“ u Budimpešti. Objavio je dvije popularno-znanstvene knjige ((Ne)poznati Hrvati i Iščezla Hrvatska) i niz članaka u znanstvenim časopisima i zbornicima radova. Sudjelovao je u projektima Sveučilišta u Oxfordu, Austrijske akademije znanosti i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Javno predavanje i izložba organizirani su u sklopu projekta Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Obitelj kroz povijest – iskazi i nositelji identiteta središnje i sjeverozapadne Hrvatske od kasnog srednjeg vijeka do modernog doba“.

Predavanje je za sve besplatno.

(www.icv.hr, ib, dr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content