Mlada virovitička tenisačica Una Brkić Klubička u Velikoj Gorici osvojila svoj prvi turnir i zasjela na vodeće mjesto rang liste Odbora Središte

U nedjelju, 28. travnja, na terenima Teniskog kluba Iteam u Velikoj Gorici održano je otvoreno prvenstvo u tenisu za djevojčice i dječake do 10 godina. Na turniru je sudjelovala i devetogodišnja Virovitičanka Una Brkić Klubička, članica Teniskog kluba TVIN Virovitica.

Na turniru su sudjelovale djevojčice i dječaci iz raznih teniskih klubova (Medveščak, Tweener, Karlovac, Velika Gorica, Stars, Zagi, HTK Zagreb, Hrvoje, Feniks, Frankopan, Ponikve).

U nedjelju su odigrani svi susreti po skupinama (kvalifikacijski mečevi po sistemu “svatko sa svakim”), a nakon toga su mladi tenisači i tenisačice bili razvrstani u “Zlatnu”, “Srebrnu”, “Brončanu” i “Zelenu” skupinu. U izuzetno jakoj konkurenciji mladih tenisačica Una je s tri pobjede u grupnoj fazi natjecanja (protiv Eme Jandrijević iz TK Ogulin, Sare Palić iz TK Hrvoje i Latice Petrušić iz TK Feniks), izborila najjaču “Zlatnu” skupinu.

U polufinalu “Zlatne skupine” Una je u dva seta pobijedila tenisačicu TK HTK Zagreb Laru Gojčeta rezultatom 4:1, 4:2 i plasirala se u finale “Zlatne” skupine gdje ju je čekala prva nositeljica Ariana Prekpalaj (TK Tweener).

Po najvećem suncu mlade tenisačice odigrale su susret dostojan finala i nakon sat vremena iscrpljujuće igre Una je, pobijedivši Arianu u dva seta rezultatom 4:2, 4:3, zasluženo osvojila najsjajnije odličje, zlatnu medalju i pehar u “Zlatnoj” skupini i na taj način je osvojila turnir. Ovo je ujedno i njezin prvi osvojeni turnir, a spomenutim rezultatom Una je zasjela na prvo mjesto rang liste tenisačica do 10 godina Odbora Središte.

Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Iteam Velika Gorica, a mladu Virovitičanku do ovog uspjeha vodili su treneri Saša Felendeš i Leo Gjogj.

(TK TVIN Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content