U Sopju upaljena prva adventska svijeća čime je počela priprema za božićne blagdane

Uoči prve nedjelje došašća, jučer (subota) je u središtu Sopja upaljena prva adventska svijeća. Tradicija je to koja se nakon prošlogodišnje pauze nastavila.

Na paljenju prve svijeće na adventskom vijencu, napravljenom na Zdencu života, nazočili su članovi udruga s područja općine, KUD-a Podravac Sopje, Udruge žena Josipovo, Lovačke udruge Fazan Sopje, NK Podravac Sopje…, te stanovnici s područja općine Sopje. Molitvu kod adventskog vijenca predvodio je sopjanski župnik vlč. Stjepan Škvorc.

– Kako je Općina Sopje putem Interreg projekta prekogranične suradnje dobila adventske kućice, u njima se sinoć za sve posjetitelje nudilo kuhano vino, čaj, kuhane kobasice i hrenovke, te lepinje. Unatoč malo lošijem vremenu, ipak okupio respektabilan broj ljudi, a za idući vikend bi pozivao sve zainteresirane, one koji drže do tradicijskih vrijednosti da nam se pridruže i da uz druženje nastavimo doček nadolazećih blagdana. Još bih napomenuo da smo u osnivanju udruge koja će se baviti tradicijskim vrijednostima, kulturom i običajima našeg podneblja, a čija će zadaća, uz ostale, biti i organiziranje ovakvih događanja – rekao je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf; Foto: H. Androš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content