U sklopu projekta ”Zajedno možemo više” Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ”ORAO” Orahovica-Našice tijekom 2021. godine provela je tri aktivnosti

Najveća aktivnost u ovom projektu sufinanciranom od Ministarstva hrvatskih branitelja bila je obilazak hrvatskih branitelja koji se nalaze u teškoj socioekonomskoj i zdravstvenoj situaciji, a koju su provodili od rujana do prosinca kada su i podijeljeni paketi pomoći na području Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije.

Jedna od aktivnost od ožujka do prosinca bile su i edukativne radionice i grupna predavanja putem aplikacije ZOOM. Također, u srijedu 29. prosinca, održan je okrugli stol u novo uređenim prostorijama Udruge u Orahovici, Stjepana Mlakara 3, na temu ”Psihosocijalna pomoć i preventivni zdravstveni pregledi”.

Sve nazočne predsjednik Udruge Davor Solić podsjetio je i upoznao s kvalitetnom psihosocijalnom pomoći za sve hrvatske branitelje koje je Udruga organizirala kroz kontakte i suradnju s dr. Elvirom Koić, dr. med, psihijatrica i voditeljica Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS) i stalnog sudskog vještaka, te Marijom Bajan-Prokl iz Stručnog tima PSP centra Virovitičko-podravske županije iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Nadalje, predsjednik je naglasio važnost zdravlja te suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja i voditeljem područne jedinice u Virovitici, višim stručnim savjetnikom Antom Krištom, kojom je u studenom i prosincu desetak hrvatskih branitelja, članova Udruge obavilo besplatne preventivne sistematske preglede, laboratorijske pretrage (analiza krvi i urina), EKG, RTG prsnih organa, internistički preglede, UZV abdomena i UZV prostate za u Općoj bolnici Virovitica.

Na navedenom događanju osim predsjednika braniteljskih Udruga, bio je i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, USPDR ORAO)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content