OPĆINA PITOMAČA Donesene dvije odluke vezane uz zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području općine

Jučer (utorak) je u Centru za kulturu „Drago Britvić“ održana 7. sjednica pitomačkog Općinskog vijeća pod presjedanjem Rikarda Bakana, a u nazočnosti načelnika Željka Grgačića.

Među točkama Dnevnog reda našlo se donošenje dvije odluke vezane uz zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području općine. Riječ je o odluci o osnivanju Povjerenstva za zakup te Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta. Obje odluke su usvojene. 

– Najbitnije zbog čega je i sazvana ova sjednica je to da Općina čeka na raspisivanje natječaja o raspolaganju zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske pa smo morali donijeti odluke o imenovanju Povjerenstva za zakup i za uvođenje u posjed te smo ispoštovali zakonske odredbe o sastavu Povjerenstva. Isto tako donesena je i Odluka o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada na području općine koja je dana našem Komunalnom Pitomača – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

Tako Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta čine Rikard Bakan, Tomislav Lovreković, Marinko Barčan, Mirela Tudić Rengel i Krunoslav Bedeković dok su u Povjerenstvo za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta izabrani Zlatko Novak-Jembri, Mirela Tudić Rengel i Ana Kovač.

20220125 190032

Uz postojeći Dnevni red od 8 točaka, na sjednici je donesena nadopuna Dnevnog reda točkom 9 koja se ticala donošenja Odluke o produljenju važenja strategije razvoja općine Pitomača od 2014. – 2020. godine.

– Taj dokument je jedan od preduvjeta da se možemo s projektima javljati na natječaje. Nova strategija je u izradi, ali da bi smo premostili to razdoblje morali smo donijeti ovakvu odluku da se produlji važenje strategije Općine – rekao je Rikard B.

Također, donesen je Zaključak o davanju Prethodne suglasnosti na prijedlog o V. izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Potočnica“  zbog potrebe zapošljavanja novih djelatnika za vrijeme provođenja druge faze projekta „Igraonica sreće“. Donesena je i Odluka o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Centra za kulturu „Drago Britvić“.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content