U Petrovom vrtu u Grabrovnici održani 39. Susreti folklora u organizaciji KUD-a “Petar Preradović”

U Petrovom vrtu Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici jučer (subota) su održani 39. Susreti folklora u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Petar Preradović“ Grabrovnica.

– Konačno smo se okupili na 39. Susretima folklora u Grabrovnici. Susreti folklora održavaju se od 1978. godine, no nisu se održali svake godine. Ovakva manifestacija za naše selo, ali i za našu općinu znači puno, jer čuvamo bogatu folklornu tradiciju. Jako nam puno znači da smo uspjeli organizirati ovogodišnje Susrete, da se ponovno možemo družiti, pjevati, plesati i prenositi narodne običaje na mlađe naraštaje – rekla je Marija Kovačević – Švarbić, dopredsjednica KUD-a „Petar Preradović“ Grabrovnica.

Na Susretima je prisustvovala i direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz, koja je i službeno otvorila Susrete.

Uz domaćine, KUD „Petar Preradović“ iz Grabrovnice, nastupili su KUD „Širine“ Novo Virje, KUD „Grgur Karlovčan“ Kalinovac, KUD „Prugovac“, KUD „Podravka“ Starogradački Marof, KUD “Ždala” te Udruga umirovljenika Općine Pitomača.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content