Izdane lokacijske dozvole za kružne tokove kod TVIN-a i Plodina

Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice, već po običaju u rekordnom roku, izdao je lokacijsku dozvolu za dva raskrižja u dijelu državne ceste D2 koji prolazi kroz Viroviticu. Radi se o raskrižju Vukovarske i Vinkovačke ulice (kod Plodina) i raskrižju Vukovarske i Ulice Zbora narodne garde (kod TVIN-a). U postupku izdavanja lokacijske dozvole prikupljeni su posebni uvjeti od tvrtki koje imaju svoju infrastrukturu na području zahvata u prostoru te posebni uvjeti MUP-a i Hrvatskih cesta.

Naime sklopljenim Sporazumom s Hrvatskim cestama Grad Virovitica je imao obvezu ishođenja lokacijske dozvole i pružanje cjelovite podrške pri rješavanju imovinskih odnosa i problematike oko eventualnih investicija u zonama planiranih rekonstrukcija. Daljnje obaveze ugovaranja i financiranja izrade glavnih projekata i ishođenje građevinske dozvole kao i samo financiranje radova uvrstit će se u investicijsko održavanje Hrvatskih cesta.

Zadovoljstvo izdavanjem lokacijske dozvole nije krio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši da se nakon izgradnje kružnog toka kod Gradskog groblja krenulo u rješavanje problema križanja koja su sljedeća po broju prometnih nesreća, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. O tome nažalost svjedoče i prometne nesreće koje su se ovih dana dogodile na spomenutim križanjima.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content