Prezentacijski dan sustava civilne zaštite: Edukacija i druženje vatrogasne mladeži u Našicama

U subotu, 27. travnja, s početkom u 9 sati, oko Mjesno-vatrogasnog doma Lila održat će se Prezentacijski dan sustava civilne zaštite. Očekuje se dolazak 50-ak pripadnika vatrogasne mladeži iz DVD-ova s područja dvije vatrogasne zajednice. Mladež će biti podijeljena u četiri skupine koje će obilaziti punktove na kojima će se predstavljati znanja i oprema članica sustava civilne zaštite kroz interaktivne radionice.

Kao predavači sudjelovat će Spasilački klub “LEGE” Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Interventni tim Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije s Gradskim društvom Crvenog križa Našice, Ministarstvo unutarnjih poslova Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured Osijek, Hrvatska gorska služba spašavanja, Javna vatrogasna postrojba Našice, Dobrovoljna vatrogasna društva Velimirovac i Lila. Prezentacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Našica.

Glavni ciljevi događaja su potaknuti i motivirati mladež na uključivanje u aktivnosti članica sustava civilne zaštite kako bi se u budućnosti uključili u operativno djelovanje članica, prezentirati raznovrsna znanja, kvalitete iskustva i opremu koja članice sustava civilne zaštite posjeduju na praktičan i mladeži zanimljiv način te druženje i socijalizacija mladeži kroz edukacijske aktivnosti, ali i druženje operativnih članova i vodstva članica sustava civilne zaštite i razmjena iskustava.

(icv.hr, dl)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content