Ljubitelji snježnih radosti dolaze na svoje: Za vikend obilan snijeg

Prema rječima našeg meteorologa Kristijana Paljara danas je 4. ledeni dan na području Virovitice od početka siječnja 2017. godine. U prosjeku tijekom siječnja na području Virovitice imamo 4. ledena dana. Jutarnja temperature zraka na području Virovitice danas su se spuštale na -14°C.

IMAG0187Južina dolazi, ali ipak kratkotrajno…

Današnji dan polako će nagovijestiti promjenu vremena koja je pred nama. Tlak zraka u blagom je padu, dok u više slojeve atmosfere očekujemo postupan dolazak toplije zračne mase u jugozapadnoj struji. Biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Srijedu će obilježiti promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Zadržat će se hladno. Vjetar slab, do kraja dana u okretanju na jugozapadni. Najviše dnevne temperature zraka očekujemo od -5°C do -3°C.

Četvrtak

Očekujemo promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Sunčana razdoblja najizglednija su u prvom dijelu dana. Biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Tlak zraka u daljem padu. Vjetar u jačanju, a temperature zraka u osjetnijem porastu. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -8°C do -4°C. Najviše dnevne od 0°C do +6°C.

IMAG0186Petak

Petak će obilježiti burni atmosferski procesi. Tijekom petka očekujemo zimske vremenske uvjete. Biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Oborine će u početku biti u obliku kiše koja će uz nagli pad temperature zraka do sredine dana u većem dijelu VPŽ prelaziti u susnježicu i snijeg. Zbog hladne podloge kiša bi se mjestimice mogla smrzavati pri dodiru s hladnom podlogom i stvarati poledicu!

Najnoviji izlazi prognostičkog modela GFS ali i ECMWF tijekom petka (do kraja dana) na području VPŽ „crtaju“ 10-30 cm snijega. U višim predjelima VPŽ vrlo vjerojatno će snježni pokrivač biti deblji od 30 cm.

Vjetar će u početku biti slab do umjeren na udare umjereno jak jugozapadni. Sredinom dana u naglom okretanju na sjeverne smjerove. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -1°C do +4°C. Sredinom dana +2°C do +6°C. Do kraja dana -6°C do -2°C.

15967649 10211347874482453 878817236 oTijekom subote i nedjelje očekujemo zimsko hladno vrijeme. Povremen snijeg izgledan je tijekom subote, dok bi se tijekom nedjelje trebalo zadržati suho. Ovako trenutno izgleda izlaz prognostičkog modela GFS 00z. (www.icv.hr; kp; foto: Matija R. & Kristijan P.)

Očekivana akumulirana količina snijega tijekom petka (do kraja dana)

121

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content