ONI ZNAJU KAKO SVOJE MJESTO UČINITI LJEPŠIM: Mjesni odbor Cabuna sadi drveće, uređuje zelene površine i brine za potrebe sumještana

Mjesni odbor Cabuna na čelu s predsjednikom Danielom Marasom dolaskom lijepog vremena odmah je započeo s radovima na otvorenom.

– Cilj nam je da se mještani u Cabuni osjećaju ugodno te da uljepšamo naše selo i učinimo ga mjestom boljeg življenja – ističe Maras te dodaje kako je mnoštvo projekata u tijeku.
– Nastavljamo sa sadnjom drveća i cvijeća po cijelom selu, groblju, oko prilaza semaforu, kod crkve, na parceli oko novog zdenca… Započeli smo i s čišćenjem kanala u Ulici Damira Babuka te ćemo tamo posaditi razno raslinje i napraviti novi pješački most – govori Maras, čovjek koji je dao cijeloga sebe u poboljšanje uvjeta u Cabuni.

MG 5554U uređivanju mjesta pomažu i korisnici socijalne skrbi. Naime, da ne bi izgubili naknadu, svi koji su radno sposobni moraju biti i društveno korisni, a prema riječima Marasa, oni to odrađuju za svaku pohvalu. Osim njih, tu su i volonteri koji svoje slobodno vrijeme koriste da bi Cabuna zasjala novim sjajem.

TKO SE NAPIO VODE IZ ZDENCA, OSTAO JE U CABUNI

Mjesni odbor je obilježio parkiralište kod groblja, a uredili su i cvjetnjake. Također, postavljeni su i rubnjaci te je nanesena podloga preko koje će se betonirati staza, a nakon toga bit će postavljeno i nekoliko slavina s vodom. Zanimljivo je da je uz zdenac koji će uskoro biti uređen vezana i legenda. Naime, svaka djevojka koja je popila vode na tom prirodnom izvoru ostala je u Cabuni. Donedavno u selu nije bila ni jedna klupa za sjedenje te smo i to riješili, a poljoprivrednici koji svoje proizvode prodaju uz cestu besplatno su dobili štandove – rekao je Maras, ističući da svega toga ne bi bilo bez pomoći Općine Suhopolje na čelu s načelnikom Sinišom Horvatom, a zahvalio je pritom i bivšem načelniku Marijanu Brleku na svesrdnoj pomoći.

MG 5553ULOŽENO VIŠE OD 200.000 KUNA

Što se tiče daljnjih investicija, u planu je izgradnja dječjeg igrališta kod mjesnog doma te uređenje kuhinje u domu.

– Naše odbojkaško igralište košta oko 10.000 kuna, staza na groblju 100.000 kuna, štandovi 27.000 kuna, sve drveće i cvijeće izuzev donacija oko 10.000 kuna, uređenje kuhinje 20.000 kuna, uređenje trga sa zdencem oko 20.000, led rasvjeta 12.000 kuna, klupe 11.000 kuna, tako da mogu reći da smo zaista zadovoljni svime što smo napravili, ali nastavljamo i dalje – ističe Maras.

MG 5559Načelnik općine Suhopolje pohvalio je rad Mjesnog odbora Cabuna.

PREKO TURISTIČKE ZAJEDNICE ISPROMOVIRAT ĆE SE SVI SIMBOLI CABUNE

MG 5555– Ovaj mjesni odbor je jedan od najaktivnih i najupornijih u općini, odbor koji svakodnevnim prijedlozima i upitima radi na dobrobit svojih sumještana. Njihov rad je prepoznat i podržat ćemo ga i u sljedećem razdoblju. Nedavno smo osnovali Turističku zajednicu općine Suhopolje te ćemo preko nje i putem fondova Europske unije nastojati u nadolazećem razdoblju promovirati ptice pčelarice čije je nalazište u Cabuni najveće u Europi. Osim toga, promovirat ćemo i štandove uz cestu, tj. sve ono po čemu je ovo mjesto prepoznatljivo. (www.icv.hr, vle, foto: Matija R.)

MG 5556

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content