FOTO: Pjesmom i plesom u jesen

Jesen je najljepša u Slavoniji. Spektar boja i okusa, prelijepe idile krajolika, proizvodi prirode i ruku čovječjih jednostavno osvajaju. A kad se sve to začini istinskom slavonskom pjesmom i plesom, onda slavonska jesen uistinu nema premca. Upravo taj glazbeni ulazak u slavonsku jesen pripremili su članovi Kulturno-umjetničkog društva ”Mikleuš” koji su pod pokroviteljstvo Općine organizirali drugu smotru folklora pod nazivom ”Pjesmom i plesom u jesen” pred punom sportskom dvoranom osnovne škole.

Na smotri je nastupilo 8 KUD-ova i to Crkvari, Zdenci, Čačinci, ”Izvor” Donja Motičina, Darda, Ćeralije, ”Dugo Selo” iz Dugo sela Lukačkog i domaćin Mikleuš koji se otvorio smotru te se u tijeku programa predstavio s tri sekcije, dječjom, mladom i sekcijom odraslih:

-Mi smo društvo koje djeluje ove dvije godine i ponosni smo što su u obje svoje godine rada uspjeli organizirati dvije ovakve smotre. Od srca hvala društvima koji su došli i uveličali našu smotru te pokazali ogromnu vrijednost slavonskog i hrvatskog folklora, odnosno kulturne baštine. Posebno smo sretni što imamo veliku podršku djece i mladih, puno ih dolazi na probe i time je budućnost našeg društva više nego sigurna. Hvala Općini i načelniku Milanu Dundoviću koja nas podržavaju od prvog dana i uvijek nam pomažu koliko mogu. Moram se na kraju zahvaliti dopredsjednici društva Jadranki Grabar koja je najviše povukla u cijeloj ovog organizaciji, al isto tako i svim članovima društva koji su dali sve od sebe da sve bude ovako dobro i lijepo.– rekao je predsjednik KUD-a Mikleuš Marko Kragujević.

Smotru je otvorio načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović:

-Hvala KUD-u Mikleuš na sjajnoj organizaciji, hvala svim gostima koji us došli i posebno veliko hvala našim sumještanima koji su došli u velikom broju podržati ovu manifestaciju. Koritim prigodu da mještanima općine Mikleuš čestitam Dan neovisnosti, a posebno naš Dan općine i blagdan svete Terezije Avilske. Siguran sam da ova smotra ima veliku budućnost, a mi ćemo naravno kao Općina uvijek biti čvrsto uz KUD i njihove događaje. – rekao je načelnik Dundović.

Svako društvo osvojilo je publiku na svoj način, a uz domaćine, posebno upečatljivi bili su članovi KUD-a Ćeralije s koreografijom svoga kraja Letnice s Kosova te KUD Crkvari sjajnom izvedbom koreografije Bunjevačke pjesme i plesovi. Poseban štih cijeloj priči dale su odlične voditeljice, Sandra Kraljik i Sanja Dundović, dvije prave Slavonke koje u su običnim narodskim dijalogom dvaju snaša, donijeli iskreni, slavonski duh na pozornicu. KUD Mikleuš pokazao se kao sjajan organizator, ali prije svega u ovo malo vremena koliko postoje. Istinski čuvar slavonske narodne baštine. (www.icv.hr, vg)

0910smotramikleus1 Custom
Sjajne voditeljice Sanja Dundoviæ i Sandra Kraljik

0910smotramikleus2 Custom

0910smotramikleus4 Custom

0910smotramikleus5 Custom

DSC 3346 Custom DSC 3350 Custom DSC 3394 Custom

DSC 3425 Custom

DSC 3444 Custom

DSC 3452 Custom

DSC 3481 Custom

DSC 3504 Custom

DSC 3528 Custom

DSC 3537 Custom

DSC 3543 Custom

DSC 3597 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content