VOD ORAHOVICA –NAŠICE Davor Solić novi predsjednik Udruge ”Orao”

Udruga specijalne policije ”Orao” voda Orahovica-Našice održala je svoju izvještajno-izbornu skupštinu u mjesnom domu u Crkvarima. U sklopu radnog dijela izvješće o radu u 2017. godini podnio je dopredsjednik Davor Solić, istaknuvši kao najvažniju aktivnost organizaciju projekta ”Promicanje vrijednosti Domovinskog rata” koji je educirao mlade o istini o Domovinskom ratu te sačuvao uspomenu na žrtvu hrvatskih branitelja.

orao

U planu rada za tekuće razdoblje, Solić je istaknuo nastavak projekta s istim ciljem, ali i s novim sadržajima. Izborni dio odnosio se na izbor predsjednika i dopredsjednika, na kojem je za predsjednika jednoglasno izabran Davor Solić, a za dopredsjednika Robert Jonić.

Novi predsjednik udruge D. Solić zahvalio je na povjerenju te predstavio glavne zadatke udruge.
-Zahvaljujem na ovoj časti da vodim udrugu svojih kolega suboraca. U tekućem razdoblju osim navedenog projekta koji smo već započeli, imamo cilj organizirati promociju knjige ”Specijalna policija u Domovinskom ratu 1990.-1996.”, a Udruga će se pobrinuti da ju svaki član može kupiti po pristupačnoj cijeni.

Od PU VPŽ dobili smo još dvije sobe na lokaciji naših prostorija koje ćemo preurediti u muzej Domovinskog rata te salu za obljetnice i sastanke naših i drugih udruga iz Domovinskog rata. Svakako ćemo biti na raspolaganju svim našim članovima, a vezano uz novi zakon o hrvatskim braniteljima i svim drugim potrebama – rekao je Solić.

orao 3

Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj uručio je zahvalnicu za svesrdnu pomoć u radu udruge. Skupštinu i njen rad pozdravili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, zamjenik župana Darko Žužak, zapovjednik Specijalne jedinice policije Osijek Davor Rudec, voditelj Odsjeka za javni red i mir PU VPŽ Marcel Štrok, predsjednik HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš te mnogi drugi predsjednici i predstavnici udruga specijalne policije s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije te udruga iz Domovinskog rata.

Završni čin Skupštine bio je polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice. (www.icv.hr, vg)

orao2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content