FOTO: Održana prva večer 14. Međunarodnog rock blues festa Virovitica

U Centru kulture u Virovitici u petak, 29. lipnja, održana je prva večer Međunarodnog rock blues festivala Virovitica na kojoj su nastupili Zlatko Kovačević Saxa iz Virovitice, PMD Blues Band iz Pečuha s gostima, vrsnim mladim gitaristima Adamom Feherom i Tomijem Katonom, te poznati rock sastav Cota G4 iz Daruvara i Virovitice u kojemu gitaru svira Virovitičanin Dinko Likar.
Iako je zbog lošeg vremena cijeli događaj bio premješten u unutarnji prostor Centra za kulturu, posjećenost je bila odlična, a nastup glazbenih grupa na visokoj razini.

MG 9655

Organizatori koncerta su Udruga “Nota” iz Virovitice, Grad Virovitica i Turistička zajednica grada.
Već nakon prve večeri festivala zadovoljni su bili i glazbenici i publika, ali i organizatori, a to nam je potvrdio i član Udruge “Nota” Vlado Kovačević:

– Iako smo zbog lošeg vremena i preseljenja svirke u unutarnji prostor, virovitička publika je svojim dolaskom u velikom broju opravdala povjerenje glazbenika, ali i nas organizatora. Glazbenici su odličnom izvedbom i biranim repertoarom poznatih rock i blues skladbi digli publiku “na noge” i tako je držali do kraja koncerta. Više sam nego zadovoljan i nadam se da će tako biti i drugu večer koncerta.

MG 9526

Jedan od izvođača večeri, ujedno i glavna zvijezda programa bio je izvrsni mađarski gitarist Tomi Katona, koji već nekoliko godina živi i svira u SAD-u.
– Čast mi je i zadovoljstvo što sam prije 14 godina sudjelovao na 1. Rock blues festu Virovitica te imao prilike ponovno na njegu nastupiti. Virovitička publika je jedna od najboljih koje sam vidio, znaju što je dobra glazba, vrlo su društveni i ovdje se osjećamo kao kod kuće. Iako živim u SAD-u, vjerujem da ću na ovom odličnom festivalu sudjelovati i ubuduće.

MG 9595

Festival, na kojemu su nazočili i župan Igor Andrović, gradonačelnik Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić, nastavlja se u subotu, 30. lipnja, kada će s početkom u 20 sati na pozornicu Centra kulture u Virovitici izići Ohio Band iz Virovitice i The Cat Paws iz Daruvara i Zagreba. (www.icv.hr, bs, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”465852″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content