HPD PAPUK Održani 13. virovitički susreti planinara

U nedjelju, 3. lipnja, po trinaesti put održani su tradicionalni virovitički susreti planinara na Bilogori.

Tom prigodom kod planinarske kućice na Brusovima okupilo se preko stotinu planinara iz cijele Hrvatske ali i iz susjedne BiH. Okupljanje je počelo u 9 sati. Domaćini su za doček gostima priredili namazani kruh, čaj i kavu. Prisutne je pozdravila predsjednica HPD Papuk Ana Tomac i dogradonačelnica Vlasta Honjek Golinec.

Nakon malog kašnjenja zbog kiše, planinari su krenuli na planinarske staze po Bilogori. Ovisno o raspoloženju, kondiciji i želji rasporedili su se u dvije skupine – jedna je krenula stazom “Virovitički vidici” (od 1. ribnjaka preko Svetog Đurađa i nazad do 1. ribnjaka) a druga je krenula od Brusova preko trećeg ribnjaka do prvog ribnjaka. Skupine su vodili planinarski vodiči Tomislav Kovač i Ana Tomac.

U ranim poslijepodnevnim satima kod planinarske kućice čekao ih je dopredsjednik Vladimir Subota koji je predvodio ekipu gospodarske sekcije. Dok su gosti i domaćini uživali na lijepim stazama Ribnjaka i obronaka Bilogore, sekcija je kod kućice pripremala novu okrjepu – grah, kolače i piće. Nakon okrijepe, druženje se nastavilo uz glazbu i ples.

Inače, ove godine HPD Papuk slavi devedesetu godišnjicu postojanja. U ovom trenutku ima čak 170 članova. U posljednjih godinu dana u društvo se sve više upisuju mladi članovi pa se može reći da društvo ima dobru perspektivu u budućnosti. Društvo organizira izlete najmanje dva puta mjesečno. Nedavno su se vratili s Dinare, a sada se već pripremaju za noćnu šetnju po Bilogori te posjetu planinarskom muzeju u Ogulinu i uspon na Klek, jednu od najznačajnijih planina u Hrvatskoj. (www.icv.hr, at, foto: TS, virovitica.hr)

[g-gallery gid=”460787″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content