„LJUBAV I MUŠKO – ŽENSKI ODNOSI“ Dominic Tešić održao predavanje u Gradskoj knjižnici i čitaonici, u Virovitici

Danas je u virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održano predavanje na temu “Ljubav i muško-ženski odnosi” a predavač je bio doktor tradicionalne japanske medicine i autor nekoliko knjiga, Dominic Tešić, koji je završio studij medicine u Japanu zbog interesa za istočnjačku medicinu a danas u Pitomači vodi i svoj medicinski centar.

Gradska knjižnica bila je popunjena do posljednjeg mjesta a prije početka samog predavanja, uvodnu riječ održala je ravnateljica knjižnice Višnja Romaj.

Predavanje je započeo govoreći o ljubavi kroz povijest i na način kako ju svaki pojedinac doživljava u određenim životnim godinama. Htio je publici približiti pojam ljubavi, u biološkom smislu te objasniti kako ljubav doživljava muškarac, žena a kako djeca:

-Svakom djetetu ljubav je majka, u pubertetu na ljubav se gleda kroz izgled partnera, u srednjoj dobi ljubav povezujemo s kompromisima i sigurnošću a u starijoj dobi to su sigurnost i poštovanje – dodao je.

U nastavku predavanja Tešić je govorio o ljubavnim simbolima kao što su srce, Valentinovo, ruža, Amorova strijela i slično. Spomenuo je homoseksualne ljubavi i ljubavne trokute, pojašnjavajući s točke gledišta prirode.

Napomenuo je kako je zapravo cijela ta priča o ljubavi usko povezana s hormonima koji određuju ponašanje čovjeka, kako će i na koji način djelovati.

Na kraju samog predavanja dodao je:

-Svaki čovjek ljubav doživljava na drugačiji način. Postoji jezik ljubavi koji možemo podijeliti na dijalekte kao što su pokloni, djela, vrijeme, riječi… Netko riječima, netko djelima, nekome je važan dodir, nekome vrijeme koje provodite zajedno, nekome pokloni… Osobi kojoj je važan dodir uzalud je pričati da ju volimo, jer se ona neće osjećati voljeno. Isto tako možemo osobi koju volimo pokloniti nešto skupocjeno, misleći da ćemo ju očarati a u konačnici, ona će se na tom poklonu zahvaliti i vjerojatno ga za početak odložiti na stranu jer nisu joj bitni pokloni. Takvo postupanje bi vas moglo razočarati misleći da osim poklona ne želi ni vas, a to je pogrešno. Morate reći jedni drugima što bi voljeli, ne dopustite da vam ego uništi sreću.

Na kraju ovog poučnog i zanimljivog predavanja Tešić je pozvao nazočne na razgovor i odgovarao na postavljena pitanja, nakon čega se zahvalio svima na pažnji naglasivši kako i u budućnosti očekuje ponovni susret s virovitičkom publikom. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”462358″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content