Uživajte u kratkotrajnom osvježenju, u nedjelju ponovno vruće, za Rokovo nestabilno

Iza nas je još jedan vruć dan. Danas (petak) temperature su se penjale do 34,0°C, ipak nešto manje nego jučerašnjih vrućih 35,1°C. Do kraja dana i sutra očekujemo postupnu destabilizaciju atmosfere. Već večeras i sutra nam dolazi dugoočekivano zahlađenje, doduše kratkotrajno.

– Najveća vjerojatnost pljuskova, koji mjestimice mogu biti izraženiji, je u najtoplijem dijelu dana. Gdje će oni biti najčešći i najrasprostranjeniji, u kojem vremenskom periodu i koliko izraženi, teško je reći. Dok nam olujni oblak dnevnog razvoja Cb (Cumulonimbus) nije vidljiv radarom, preostaje samo nagađati gdje bi se mogli stvoriti lokalno izraženiji vertikalni, tornjasti atmosferski razvoji. Tijekom subote očekujemo pad temperature zraka pa ćemo tijekom dana uglavnom mjeriti najviše dnevne vrijednosti ispod vrućih 30°C. Vjetar tijekom dan slab. S prolaskom frontalnog sustava krajem dana i u noći s petka na subotu zapuhat će umjeren prolazno i jak sjeveroistočni vjetar koji će puhati i tijekom subote – rekao nam je naš meteorolog Kristijan Paljar, unatoč kratkotrajnoj promjeni vremena u nedjelju će ponovno biti suho i stabilno vrijeme, a temperature će ponovno prijeći 30°C.

I u ponedjeljak nas očekuje suho i stabilno vrijeme, dok se u utorak očekuje nova destabilizacija atmosfere.
– Trenutne prognoze za tjedan pred nama su poprilično nepouzdane, tako da ću pouzdaniju prognozu moći reći tijekom utorka. Trenutno s nekom sigurnošću ne mogu reći kada, gdje i koliko bi izraženi i česti pljuskovi trebali biti. Ipak ako ih i bude na vrijeme ćemo znati – rekao je K. Paljar. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content