FOTO Učenici OŠ “Eugena Kumičića” Slatina na terenskoj nastavi u sklopu projekta ”Istina o pobjednicima”

Udruga HVIDRA Slatina svake godine tradicionalno provodi projekt ”Istina o pobjednicima”, u okviru kojega se organizira terenska nastava za učenike 7. razreda s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu, te provođenjem konkretnih aktivnosti, povećanje razine znanja i informiranosti učenika osnovnih škola o Domovinskom ratu na širem slatinskom području.

U sklopu ovogodišnjeg ciklusa terenske nastave danas (utorak) su sudjelovali učenici tri sedma razreda slatinske Osnovne škole Eugena Kumičića uz vodstvo učitelja Nikole Marjanovića koji je istaknuo kako se škola redovito uključuje u ovaj projekt, jer svake godine se radi o novoj generaciji učenika koje se želi upoznati sa zbivanjima tijekom Domovinskog rata i na taj način istinu trajno zabilježiti kroz nove naraštaje.

44442303 291757871438520 2766716386171420672 n Custom
foto: V.Č. i D.B.

Terenska nastava započela je paljenjem svijeća i molitvom ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, te se nastavila u Zavičajnom muzeju Slatina gdje su učenici razgledali Spomen sobu Domovinskog rata.

Učenici su u sklopu današnje terenske nastave, u pratnji članova HVIDR-e Slatina Josipa Habla i Marka Markovića, obišli bivšu crtu obrane grada Slatine i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na spomen obilježjima nedaleko njihove pogibije, te posjetili Voćin gdje im je o životu za vrijeme njegove okupacije govorio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković, a potom su saznali i nešto više o povijesti voćinske crkve Pohoda Blažene Djevice Marije u čiji je obilazak učenike poveo vočinsko župnik vlč. Ivan Ereiz.

Terenska nastava završila je odavanjem počasti svim poginulima u Domovinskom ratu ispred centralnog spomen obilježja u Četekovcu.

Projekt ”Istina o pobjednicima” podržavaju i financijski podupiru Ministarstvo branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina i općine Čađavica, Sopje, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin.

(www.icv.hr, adf, mf)

[g-gallery gid=”487200″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content