Virovitičke košarkašice prvi put postigle više od 100 koševa i deklasirale vršnjakinje iz Koprivnice

U 4. kolu Regionalne lige Sjever (Z-13) košarkašice ŽKK Virovitica gostovale su u Križevcima i Koprivnici. Prva ekipa upisala je laganu pobjedu kontra vršnjakinja iz Koprivnice.

Bio je to “pucački trening” raspoloženih Virovitičanki te su se sve igračice upisale u strijelce i prvi put u povijesti kluba postigle više od 100 koševa. Pobjednike su predvodile Lana Cindrić sa 17 postignutih koševa, Ema Marjanović i Lucija Cindrić sa 14 koševa te Mia Deskar, Marta Leda Kalaš, Martina Sabo i Ena Ištvanović sa 10 koševa. I ovaj put najviše asistencija uknjižila je Iva Kurjančić dok je povijesni stoti koš postigla Lea Ivačić.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 104:12

ŽKK Virovitica: Ištvanović 10 , Deskar M. 10 , Cindrić La. 17, Cindrić Lu. 14 , Marjanović 14, Ivačić 4, Kurjančić 5, Kalaš 10, Ganić 10, Sabo 10. Trener: Robert Fritz.

Druga ekipa otputovala je u Križevce potajno se nadajući da će iznenaditi košarkašice Radnika. Ipak, loš ulazak u utakmicu već u startu okopnio je nade Virovitičanki te su domaćini do poluvremena otišli na plus 16 koševa. Najmlađa ekipa u ligi u drugom dijelu ipak je pokazala nešto od svog talenta i dostojno se nosila s Križevčankama. Prvi strijelac Virovitičanki bila je najmlađa Nika Gverić sa 10 postignutih koševa, a u strijelce su se upisale i Tia Keserica sa 6 te Hana Deskar, Anja Salajić, Mirna Mrmoš i Dora Lakota Kovač sa 2 postignuta koša.

ŽKK Radnik Križevci – ŽKK Virovitica 57:24

ŽKK Virovitica: Vidović, Cenger, Gverić, Deskar, Babić, Kovač, Pavelić, Sabo, Pavlović, Mrmoš, Salajić, Lovreković, Keserica.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content