ZBOR GRAĐANA PODGORJE Asfaltiran III. odvojak Ulice Nikole Tavelića, obnovit će se i Društveni dom

Prvi u nizu sastanaka gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina s građanima mjesnih odbora održan je u utorak, 19. ožujka u Podgorju. Na sastanku su mještani, kao i svake godine, virovitičkom gradonačelniku, njegovim zamjenicima, Damiru Mareniću i Vlasti Honjek – Golinac, gradskim pročelnicima te direktorima gradskih tvrtki mogli iznijeti probleme na području tog mjesnog odbora.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Milan Krmpotić na samom je početku nazočne upoznao s aktivnostima koje se odvijaju na području ovog prigradskog naselja te je ujedno najavio i 15. hrvatski festival sportske rekreacije žena koji će se u studenom održati u Virovitici, a čiji je domaćin Društvo za sport i rekreaciju Podgorje.

IMG 0993
Foto: M. Bašić

Ovom prilikom iznio je i projekte za koje traži potporu Grada Virovitice u narednom periodu, a riječ je o rasvjeti do Podgorja te rekonstrukciji cesta, prije svega, Ulice sv. Jurja, Podgorske Sjever i Jug te II. V. i IX. odvojka Ulice sv. Nikole Tavelića.

Inače, u proteklih godinu dana, od prošlogodišnjeg zbora građana u Podgorju, redovno su odrađivane aktivnosti održavanja cesta, bankina, kanala i taložnica. Grad Virovitica izradio je projekt za obnovu Društvenog doma te je isti odobren na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i u narednom se periodu očekuje raspisivanje natječaja za izvođenje radova.

IMG 0999
Foto: M. Bašić

Osim toga, kraju su privedeni radovi na rekonstrukciji III. odvojka u Ulici sv. Nikole Tavelića. Investitor je Grad, a radovi su obuhvatili poboljšanje donjeg sloja kolničke konstrukcije i asfaltiranje. Također, u skladu sa zahtjevima Mjesnog odbora, u tijeku je rješavanje javne rasvjete u II. odvojku Ulice sv. Nikole Tavelića.

Gradonačelnik Kirin na kraju je još jednom pozvao prisutne da sve nedostatke koje uoče u svojoj sredini, na cestama, nogostupima, javnoj rasvjeti, kanalizaciji, vodovodu, parkiralištima, dojave Gradu putem Komunalnog info centra, odnosno poziva na besplatni telefon 0800 9995.

Nakon zbora građana u Podgorju, sljedeći je na rasporedu u srijedu, 20. ožujka u Taborištu. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

IMG 0994
Foto: M. Bašić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content