S.O.S. Virovitica: Djeca ne smiju zapostavljati svoje roditelje, zanemarivanje se tretira kao obiteljsko nasilje

Stručna suradnica udruge S.O.S. Virovitica, viša sudska savjetnica Ines Hečimović, u utorak je za korisnike Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica održala predavanje na temu „Uzdržavanje starijih osoba od strane vlastite djece“.

Na predavanju se govorilo o temelju uzdržavanja koje se koncipira na solidarnosti te o temeljnom zakonu o uzdržavanju, a to je obiteljski zakon koji kaže kako je punoljetno dijete dužno uzdržavati roditelja koji nije sposoban za rad, a nema dovoljno sredstava za život ili ih ne može ostvariti iz svoje imovine.

IMG 20190409 100203
Foto: S.O.S. Virovitica

Kao najveći problem kojim su roditelji pogođeni je taj da su zapostavljeni od strane vlastite djece koja ih ne posjećuju i ne vode brigu za njih pa je tako i novina u zakonodavstvu da se zanemarivanje roditelja tretira kao obiteljsko nasilje i kažnjava se novčano ili odlaskom u zatvor.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Bolji dani“ koji provodi Dnevni boravak Crvenog križa Virovitica u partnerstvu s udrugom S.O.S. Virovitica, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. (S.O.S. Virovitica)

IMG 20190409 100355
Foto: S.O.S. Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content