Iz Virovitičkog lista: Krešimir Tomac – Predstavu “Kralj Ubu” pamtit ću po dobroj ekipi iz Kazališta Virovitica

Krešimir Tomac (21) iz Virovitice, student kazališnog oblikovanja u Osijeku, ostvario je svoju prvu profesionalnu suradnju s Kazalištem Virovitica na predstavi Alfreda Jerryja “Kralj Ubu” u režiji Same M. Streleca. Razgovarali smo s Krešimirom kako bismo saznali tko je on i koji je njegov zadatak u ulozi asistenta vizualnog oblikovanja predstave.
Na kazališnoj predstavi “Kralj Ubu” bili ste asistent vizualnog oblikovanja predstave.

Koji je bio Vaš zadatak?

– Moj zadatak bio je briga o kostimima, rekvizitima i tome slično. To podrazumijeva njihovu izradu i likovno osmišljavanje. Jednostavno rečeno, bio sam asistent redatelju.

Je li se Vaš rad na ovoj predstavio razlikovao od onoga što ste učili na fakultetu?

– Ono što sam radio na fakultetu mogao sam primijeniti na ovoj predstavi. Na prvoj godini imao sam vizualno obilježje i to mi je uvelike pomoglo da nabavim dva kostima koja su nam bila potrebna za predstavu. Lako mi je sjeo zadatak. Što se tiče likovnosti, napravio sam to žezlo-olovku, nije bio veliki zadatak, ali primijenio sam likovnost koju sam naučio na fakultetu.

Kako ste se odlučili baviti time i upisati taj studij?

– Prvo sam htio upisati grafički dizajn, ali kroz splet okolnosti čuo sam za smjer kazališno oblikovanje. U zadnji tren sam se prijavio, napravio mapu i igrom slučaja upao. Nisam uopće ciljao na to, a onda sam na kraju to zavolio. Kada sam krenuo na fakultet pronašao sam se u tome i shvatio da je to to.

Po čemu ćete pamtiti svoju prvu profesionalnu suradnju, predstavu “Kralj Ubu”?

– Pamtit ću ju po dobroj ekipi, cijelom ansamblu Kazališta Virovitica. Suradnja ne bi bila tako dobra da nisu tako dobri ljudi.

Osim ove predstave, jeste li radili na još kojem kazališnom projektu?

– Radio sam na humanitarnom osječkom Lions projektu te sam u suradnji s Lionsicama izrađivao kostime iz različitih opera. Također sam i na akademiji imao prilike izrađivati razne kostime za predstave.

Kakva je zajednička budućnost Vas i Kazališta Virovitica?

– To još ne mogu sa sigurnošću reći, ali nadam se da ću u budućnosti što više surađivati s Kazalištem Virovitica. (www.icv.hr, žđ, Fotografija: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content