U Virovitici potpisani ugovori s proizvođačima duhana – budućim korisnicima solarnih kolektora

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak potpisala je ugovore u svezi sufinanciranja troškova provedbe projekta „SOL SICCUS TOBACUM – Instalacija solarnih kolektora na postrojenjima za sušenje duhana“. Ugovori su potpisani sa 47 korisnika.

Riječ je o Programu neposrednog sufinanciranja ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije kod proizvođača duhana na postrojenjima za sušenje duhana, a koji je Županija prijavila, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj ove investicije je, osim povećanja konkurentnosti i opstojnosti duhanske proizvodnje, kroz korištenje prirodnih resursa velikog broja sunčanih sati, ugradnjom solarnih panela na sušare za duhan, potaknuti razvoj korištenja obnovljivih izvora energije u Virovitičko-podravskoj županiji te razviti model spajanja obnovljivih izvora energije u sinergiji s poljoprivrednom proizvodnjom kao primjer dobre prakse i temelj daljnjeg razvoja.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su, uz obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak, i zamjenik župana Zdravko Dijaković, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, predstavnici Razvojne agencije VIDRA na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač…

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content