PRIPREME ZA TREĆI FESTIVAL MLADIH SLATINSKIH TALENATA Završna svečanost u petak, 24. kolovoza

Tijekom srpnja i kolovoza održano je 20 glazbenih radionica na kojima su se izvođači okupljeni u četiri skupine, uz vodstvo mentora pripremali za nastup. Osamnaest izvođača nastupiti će u natjecateljskom dijelu, a tri izvođača predškolca nastupati će u revijalnom dijelu na samom početku programa.

Do 17. kolovoza održat će se radionice svih skupina u produženom trajanju, a u tjednu od 20. kolovoza održat će se probe s glazbenom skupinom Čista petica.

Glazbene radionice održavaju se u prostorijama DND Slatina i u okviru projekta “Volontiram, srce diram” kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, uređenog dvorišta za boravak mladih.

Završna svečanost održat će se 24. kolovoza s početkom u 19 sati na ljetnoj pozornici Grada Slatine, na Trgu svetog Josipa.

Tijekom održavanja Festivala 2018. kao i prethodnih godina organizira se tombola s dobitkom – putovanjem u zabavni park.

Ovogodišnji festival financijski potpomažu Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina, a organizira se povodom Dana grada Slatine i povodom Dana Virovitičko-podravske županije u suradnji s Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića i Turističkom zajednicom grada Slatine.

(www.icv.hr, adf; DND Slatina)