VIROEXPO 2019. Bogatim programom i ukusnim delicijama predstavile se općine Sopje i Čađavica

Na ovogodišnjem 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, koji se prostirao na 6.200 kvadratnih metara novouređenog prostora, bile su već tradicionalno i općine Sopje i Čađavica. Općina Sopje na svom se izložbenom prostoru predstavila zajedno s Udrugom žena Josipovo, KUD-om Podravac Sopje, Lovačkom udrugom Fazan Sopje-Kapinci te prijateljima Hrvatima iz Republike Mađarske, naselja Martinci i Starin. Dok su članice Udruge žena Josipovo na štandu prodavale svoje rukotvorine, čiji će prihod usmjeriti u humanitarne djelatnosti, po čemu su poznate, lovci su se bavili kuhanjem čobanca, a sve uz pjesmu i ples članova KUD-a Podravac.

Prigodom predstavljanja svoje općine, načelnik Berislav Androš najavio je skoro održavanje Dravskog proljeća, kulturno-umjetničke manifestacije koja se jedne godine održava u mađarskom Starinu, a druge u Sopju. Ovogodišnje, 13. Dravsko proljeće bit će u Sopju 27. travnja.

viro25

Odmah uz Sopjane, smjestio se i izložbeni prostor Općine Čađavica koja se predstavila zajedno s KUD-om Podravina, Lovačkom udrugom Sokol Čađavica te gospodarstvenicima i poduzetnicima s područja Čađavice (Građevinarstvo Horvat i Jukić d.o.o.). Isto kao i sopjanski lovci, lovci iz Čađavice kuhali su čobanac za svoje goste i posjetitelje sajma,  prikazali su i kako se tope čvarci, a pekli su i roštilj.

Posjetitelji su mogli kušati i suhomesnate proizvode koji su proizvedeni na ovogodišnjem čađavačkom Slavonskom kolinju. Kod Čađavčana za dobru zabavu bili su zaduženi članovi njihovog KUD-a Podravina, koji ove godine slavi 40 godina postojana i rada. Općinski načelnik Mirko Rončević najavio je skoru izgradnju dječjeg vrtića u Čađavici, projekta koji je uz nedavno otvorenu novu ambulantu, vrlo značajan za ostanak ljudi na selu i za poboljšanje demografske slike općine Čađavica.

čađavica2

Oba općinska načelnika rekli su kako su ostvarili puno novih kontakata, što sa drugim općinama i gradovima, tako i onih na gospodarskim i poslovnim planovima te su ovogodišnji Viroexpo ocijenili vrlo uspješnim, a organizatorima su uputili riječi pohvale na odličnoj organizaciji sajma. (www.icv.hr, adf)

[g-gallery gid=”514593″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content