Knjiga “Psihologija ovisnosti” Siniše Brlasa predstavljena psiholozima na Zlatiboru

foto: zzjzvpz.hr

Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije predstavio je svoju posljednju knjigu “Psihologija ovisnosti u interdisciplinarnom kontekstu borbe protiv ovisnosti” na 67. Kongresu psihologa Srbije, koji je održan na Zlatiboru.

Nakon prvog međunarodnog predstavljanja ove knjige stručnoj javnosti koje je u listopadu 2018. godine održano u Kraljevu i nakon nekoliko domaćih predstavljanja iste godine, knjiga je nedavno predstavljena i psiholozima u susjednoj Bosni i Hercegovini (u Banja Luci), a sada je predstavljena i psiholozima u susjednoj Srbiji.

Knjiga “Psihologija ovisnosti u interdisciplinarnom kontekstu borbe protiv ovisnosti” jedina je obuhvatna knjiga iz psihologije ovisnosti ne samo u našoj zemlji nego i u široj regiji te je razumljivo da je pobudila osobiti stručni interes i u zemlji i u inozemstvu. U prvoj je godini nakon objavljivanja doživjela već dva izdanja (izdavač oba izdanja je Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije) što samo po sebi govori o njezinoj vrijednosti i doprinosu borbi protiv ovisnosti.

(www.zzjzvpz.hr, sb)